Diabeł

Devil
2010
6,1 50 tys. ocen
6,1 10 1 49647
5,3 10 krytyków
Diabeł
powrót do forum filmu Diabeł

Mocna 7ka

ocenił(a) film na 7

elegancko się ogląda i po kolei eliminuje, który z bohaterów ma złe zamiary. A zakończenie jest wielkim zaskoczeniem. Horrory z reguły mają niską notę, więc się tym nie sugerujcie - ten jest naprawdę dobrym filmem. Sam pomysł kapitalny - po mojemu, jeśliby zatrudnić do 5 głównych postaci znanych aktorów to byłby to głośny film. Polecam

ocenił(a) film na 6
tomaszdarwin

SPOILER
Prosze powiedz mi co w koncowce bylo zaskakujacego? Jesli chodzi o ta babcie, ze byla diablem to wytypowalem ja odrazu po 15min filmu

ocenił(a) film na 7
TripleEdge

99,9% spodziewa się, że będzie to ktoś z żyjących. Dodatkowo całość była utrzymana według opowieści Ramireza czy jak on się tam nazywał ten strażnik - że wszyscy zginą. No i na końcu policjant przebaczył mu, że zabił jego żonę i dziecko. Gdyby miał by to być rasowy horror, to okazało by się, że ten policjant będzie diabłem i zabije go w aucie. Czyli nie jest to typowa hollywoodzka papka z rodziny horrorów

ocenił(a) film na 6
tomaszdarwin

Hmm pewnie z tym policjantem masz racje, dla mnie to nie bylo jakies dziwne ale to pewnie dlatego ze rzadko horrory ogladam

ocenił(a) film na 7
tomaszdarwin

Racja, jak to oglądałam to byłam niemal pewna, że to ten policjant jest diabłem, ale wcześniej też stawiałam na tą babcię, bo zazwyczaj tacy niepozorni są złem wcielonym. Film ogólnie dobry, ale dla jak na horror trochę za mało było emocji, fabuła zbyt wolno się poruszała. No i końcówka, spodziewałam się czegoś lepszego, bardziej zaskakującego. Ale film oceniłam na 7.

ocenił(a) film na 10
Priya12

Ciekawy i naprawde wciagajacy film. Czytajac tylko "recenzje" z filmweba mozna pominac ten i inne swietne filmy. Powiem wiecej na pewno ogladne ten film raz jeszcze a to duzo swiadczy o samym filmie. Wiecej takich perelek.

ocenił(a) film na 5
tomaszdarwin

Wytypowałem babcię po 15 minutach - zginęła, typowałem tego murzyna, a później młodą kobietę ^^
Na samym końcu spodziewałem, że policjant pchnięty nienawiścią (atut Diabła) + historia ochroniarza z meksyku - że policjant wyciągnie pistolet i zabije Tonego.
Byłem zdziwiony i niezwykle mile zaskoczony.
Dla mnie niezwykle miłe zaskoczenie.
Taki... horror starej daty :)

ocenił(a) film na 7
Pan_Znak_Zapytania

Typowałem tak samo! ;p

ocenił(a) film na 6
TripleEdge

Ja trochę też. A ogólnie to nie rozumie sprawy samobójstwa-tego człowieka ,który spadł na samochód. Dziwne. Albo nie uważnie oglądałam,albo nie wiem co,ale jakoś nie wszystko mi się tam ze sobą łączyło.