Diabeł

Devil
2010
6,1 50 tys. ocen
6,1 10 1 49649
5,3 10 krytyków
Diabeł
powrót do forum filmu Diabeł

Może poza muzyką w początkowych scenach i na napisach końcowych. Cała reszta jak dla mnie to podrzędny, bezsensowny thillerek w ogóle nie trzymający się kupy. Szczerze nie polecam !

ocenił(a) film na 3

Pomysł na film może i fajny ale wykonanie średniawe. Wielka szkoda !

ocenił(a) film na 8

a co ci się kupy nie trzyma?

ocenił(a) film na 2
taperjeangirl

baba-diabeł lol!

"Nic specjalnego jak na horror" - gdzie masz napisane, że to horror ?

ocenił(a) film na 10

Jestem fanem horrorów i powiem że to na początku był tylko "film w windzie" lecz potem zdałem sobie sprawe iż to nie jest horror, to jest dzieło świetne na śwój sposób bo pamietałem o tym filmie 2 tygodnie, każdą scene pamietałem i z chęcią poszedłbym na tej film jeszcze raz.

ocenił(a) film na 5
Ev3rlord

To nie jest horror, więc co najwyżej możesz być fanem niezłego ścierwa.

ocenił(a) film na 7
Ev3rlord

"lecz potem zdałem sobie sprawe iż to nie jest horror"
i słusznie :D Bo to nie jest horror :>

Co nie zmienia faktu że trzyma w napięciu i jest do obejrzenia jednak nic specjalnego to to nie jest. I tak jestem pod wrażeniem bo po zapowiedziach wynikało że będzie to totalne dno.

ocenił(a) film na 6
mejki

To po co w ogóle oglądałeś?
Ja się póki co nie wypowiadam, bo jestem dopiero przed seansem. Liczę na coś na poziomie "Pogrzebanego". Obecnie mogę tylko powiedzieć, że bardzo podoba mi się zwiastun.

ocenił(a) film na 7
lew890

"to po co w ogóle oglądałes"
Nie rozumiem? Masz na myśli zapowiedzi czy film ? Nie powiedziałem ani jednego słowa które miało by krytykować ten film lub oczerniac wiem nie rozumiem do czego dążysz. Wyjaśnie może prościej. Pragnąłem tylko przekazać że po zwiastunach jak i po samym opisie filmu, film ten widział mi się niezbyt ciekawie a wręcz śmiesznie, ale po obejrzeniu go jestem mile zaskoczony ponieważ jest to naprawdę dobry film ale oczywiście z umiarem i to dużym. Więc następnym razem czytaj ze zrozumieniem, bardzo proszę.

ocenił(a) film na 6
mejki

Chodziło mi o to, że skoro obejrzałeś zwiastuny, po których film ten widział Ci się niezbyt ciekawy, a wręcz śmiesznie, to po co go obejrzałeś? Cieszę się, że ostatecznie Ci się spodobał (podobnie zresztą jak mnie), ale w moim przypadku trailer mnie bardzo zaciekawił. W przeciwnym razie unikałbym tego filmu. Nie rozumiem po prostu, jak można obejrzeć film, sądząc, że będzie on totalny dnem, jak napisałeś pod moim pierwszym postem. Mam nadzieję, że wyjaśniłem prościej :)
I jeszcze jedno-na imdb jest wyraźnie napisane, że "Diabeł" jednak jest horrorem: http://www.imdb.com/title/tt1314655/
A film był całkiem niezły, choć nieco przykrótki.

ocenił(a) film na 7
lew890

Ogólnie motyw zamkniętych ludzi w windzie w których jest diabeł.... czy to samo w sobie nie jest śmieszne ?
Dlaczego obejrzałem ?
Nigdy raczej nie byłem i nie jestem kinomaniakiem i filmy oglądałem rzadziej niż "rzadko", ale pierwszym moim filmem w 2010 roku była Maczeta i od tego momentu zaczęły mnie ciekawić filmy z tego właśnie roku. Oglądałem wszystkie premierowe filmy, a że bardzo podoba mi się rok 2010 pod względem filmowym to raczej nie opuszczę żadnego filmu w tym roku. Po prostu, gdyby ten film wyszedł wcześniej i był np z roku 2007 , to zapewniam że bym go nigdy nie obejrzał :P A że była premiera... ciekawość wygrała.

ocenił(a) film na 6
mejki

OK, to chyba sobie już wszystko wyjaśniliśmy :)
Sam pomysł nie wydał mi się śmieszny, znam o wiele głupsze fabuły, zwłaszcza w filmach grozy. A że wykonanie było poprawne, to większych zarzutów nie mam. SPOILER! Ja przynajmniej nie domyśliłem się kim jest diabeł, obstawiałem tę młodą kobietę. Później jeszcze ta scena ze szkłem w jej kieszeni. A nawet jeśli ktoś się domyślił tożsamości szatana to raczej na ślepy traf, bo twórcy dali raczej ciężko zauważalne wskazówki (jak scena, w którek starsza pani nie chce wsiąść do pierwszej windy, bo niby jest zatłoczona).
Pozdrawiam i Wesołych Świąt!

mejki

Co w tym jest śmeisznego? Bo czytam już po raz n-ty opinie że diabeł w windzie to jakiś głupi pomysł. To ja się pytam czy wy w ogóle zrozumieliście film? O co w nim chodziło ;p

ocenił(a) film na 4
dddianka12

Wspaniały ekscytujący, wciągający, ponadprzeciętny początek, ciekawe napisy początkowe... reszta tu już tylko śmiech na sali, ręce opadają. Szkoda kasy, i tak chyba niewielkiej.