PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538571}

Diabeł

Devil
2010
6,1 50 tys. ocen
6,1 10 1 49516
5,6 13 krytyków
Diabeł
powrót do forum filmu Diabeł

Podobne?

ocenił(a) film na 8

Poleci ktoś filmy podobne? Nie chodzi o to, żeby sytuacja działa się w windzie. Chodzi o budowanie napięcia, elementy grozy, żeby to był thriller z szokującym zakończeniem, dobrymi dźwiękami. Ma ktoś jakiś pomysł?

ocenił(a) film na 7
JustFurious

w "Telefonie" cała akcja toczy się w budce telefonicznej, z upływem czasu napięcie diametralnie rośnie. Film widziałem już w telewizji 2 razy i obejrzę jeszcze raz, jak puszczą.
http://www.filmweb.pl/Telefon

ocenił(a) film na 7
JustFurious

- taken
-blar witch project
-conjuring

i masa innych jak mi sie przypomni to dam znac:)

ocenił(a) film na 8
goraca_bulka

Dziękuję Wam. Wszystkie z zaproponowanych już widziałam. Czekam na dalsze pomysły :).

ocenił(a) film na 5
JustFurious

Moze The Tall Man? Zakończenie jest na prawdę zaskakujące, w życiu nie odgadniesz wczesniej mnie film bardzo się podobał więc polecam ;)

ocenił(a) film na 8
Starrlight

Też oglądałam. I faktycznie - film naprawdę dobry :).

ocenił(a) film na 5
JustFurious

Aa fajnie ;) W takim razie polecam:

-Osiem milimetrów (stary film ale może nie widziałas ;) )
-Nie mow nikomu (francuski film z 2006r ciekawy i dobry)
-Panaceum
-Labirynt (jesli do tej pory nie widziałas koniecznie obejrzyj - film genialny!)
-Dom na końcu ulicy (z Jennifer Lawrence)
-Sierota
-Pogrzebany (orginalny i dla mnie świetny chociaż cała akcja odbywa się w jednym miejscu trumnie..)
-Godziny strachu z 2007r.
-Wykolejony (całkiem dobry chociaż zakonczenie jak juz widziało sie troche filmow to nie jakies zaskakujące)
-Prawo zemsty
-Pułapka z 2009r (świetny film, bardzo psychologiczny)
-Lęk (Dread z 2009r wspaniały klimat, taki psychodeliczny wręcz i dobra muzyka)

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
JustFurious

dopisuje sie

ocenił(a) film na 6
JustFurious

Koniecznie zobacz "Tożsamość" z 2003 (Kilka osób, motel i jeden morderca,) oraz "Bankomat" (akcja w jednym pomieszczeniu).

ocenił(a) film na 8
Spinel

"Tożsamość" kiedyś zaczęłam oglądać, ale potem limit mi się skończył i nie mam pomysłu, gdzie go mogę obejrzeć. Wiesz może?

ocenił(a) film na 6
JustFurious

Na DVD, albo pobierz jak ci szkoda kasy.

ocenił(a) film na 8
Spinel

Pobrałabym, ale nie wiem za bardzo gdzie.

ocenił(a) film na 6
JustFurious

Wiesz. a także nie pobieram filmów ze względu na słabe łącze, (ostatnio pobrałem film chyba 5 lat temu). Dlatego często wypożyczam filmy w wypożyczalni co prawda to kosztuję, ale zawsze jakieś fajne tytuły można obejrzeć.

Ja Ci zależy na pobraniu, to pobierz sobie bezpłatny program do ściągania "ARES", zainstaluj go i przez niego ściągaj filmy. :)

ocenił(a) film na 7
JustFurious

Wszyscy kochają Mandy Lane , Ty będziesz następna , Plan Lotu , Motel , siła strachu , Rozpruwacz: List z piekła , hotel zła , Numer 23 . Może coś wybierzesz .

ocenił(a) film na 8
kass93

Dziękuję :).