PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482800}
4,9 32 tys. ocen
4,9 10 1 31960
4,3 9 krytyków
Diabelska plansza Ouija
powrót do forum filmu Diabelska plansza Ouija

!

ocenił(a) film na 3

Bardzo słaby to film,z kiepskimi zdjęciami i montażem,który wygląda jak surowy materiał
postprodukcji.

ocenił(a) film na 2
Berith7777

Dokładnie.

Berith7777

A dlaczego nie napisałeś, że według ciebie jest słaby? Bo na przykład dla mnie jest bardzo dobry. Duch z tego horroru straszył mnie bardzo mocno.

ocenił(a) film na 3
Andrzejek324

Jeśli ja to piszę to samo przez się wskazuje,że to moje zdanie,nie występuję tu w roli czyjegoś adwokata.

Berith7777

A dla mnie jeżeli ktoś nie napisze, że według mnie to tak jakby stwierdzał fakt niczym krytyk filmowy. Twój post wygląda jak początek recenzji krytyka a nie subiektywna opinia.

ocenił(a) film na 3
Andrzejek324

A krytyk filmowy nie pisze subiektywnie?To ciekawe:)
A co ciekawe masz do mnie jakieś "ale",a na ironie to ja podałem jakieś szczególy w ocenie filmu,a Ty rzuciłeś hasłem,że "duch z tego filmu straszył mnie mocno":)
Może coś więcej napiszesz,dlaczego oceniłes film 9/10?

Berith7777

Oczywiście, że żaden krytyk nigdy nie napisał subiektywnej opinii. Oni zawsze piszą za ogół, i stwierdzają fakty, takie jakie im się podobają. A film oceniłem na 9 bo tak jak napisałem duch w kilku scenach mocno mnie przestraszył. A oceniając horror biorę pod uwagę tylko i wyłącznie ilość strasznych scen.

ocenił(a) film na 3
Andrzejek324

Dalsza dyskusja nie ma sensu.
Powodzenia w życiu.

Andrzejek324

Szanowny Pan godnie reprezentuje grono kibiców warszawskiej Legii. Pozdrawiam przeserdecznie.

ocenił(a) film na 1
Andrzejek324

A skąd kolega wie, że żaden krytyk nigdy nie napisał subiektywnej opinii? Niełatwo jest pisać obiektywnie. Mógłbym Ci pokazać tuziny recenzji, które w ostatecznym rozrachunku, bez dwóch zdań brzmią jak subiektywne.
Ile recenzji czytasz i jak je odbierasz?

ocenił(a) film na 3
djrav77

Widzę,że już zauważyłeś wcześniej hehehe:)
Szkoda trochę Twojego czasu:)

djrav77

Czytam recenzję do każdego filmu jaki chcę obejrzeć lub właśnie co obejrzałem i jeszcze nigdy w życiu nie spotkałem się z żadą subiektywną recenzją. Dla mnie recenzenci i krytycy filmowi to dwa najbardziej niepotrzebne zawody na świecie.

ocenił(a) film na 1
Andrzejek324

A czemu to niby?
Uważasz, że Ty powinieneś pisać recenzje? Jeżeli tak, to do boju :)

djrav77

Nie. Uważam, że recenzje do filmów nie powinny powstawać bo każdy człowiek ma inny gust i każdemu z osobna jest ciężko dogodzić.

ocenił(a) film na 1
Andrzejek324

Bez urazy, ale pitolisz troszeczkę.
Normalną sprawą jest, iż każdy ma swój gust, ale idąc tą drogą ''myśleniową'' to w ogóle nie powinniśmy nic pisać o filmach. Ani recenzji, ani opisów, ani żadnych tematów. Każdy ma prawo jednak do tego i korzysta jak może. Sam zakładam tematy i jutro coś napiszę czysto SUBIEKTYWNIE od siebie. Zapewne znajdą się tacy, którzy się ze mną zgodzą, ale przeciwnicy, powinni już szykować mocne argumenty na obronę tego katastrofalnego shitu.

djrav77

Subiektywna opinia o filmie nie ma nic wspólnego z recenzją. A co się tyczy tego filmu to jak już pisałem wcześniej duch strazył mnie mocno, na kilku scenach podskoczyłem do góry a każdy horror oceniam tylko po ilościach strasznych scen.

ocenił(a) film na 1
Andrzejek324

Człowieku, nawet moja dwunastoletnia córka ma mądrzejsze argumenty hehe. Najlepsze w Twojej wypowiedzi jest to, że ''duch straszył Cię mocno, na kilku scenach podskoczyłeś do góry, a tylko to dla Ciebie się liczy''. Jak dorośniesz, bo mam wrażenie, że jeszcze jesteś dosyć młody i zobaczysz kilkaset (500 przynajmniej) horrorów, a zwłaszcza takich w temacie ''duchów'' (klimaty paranormalne), to sam będziesz umiał oddzielić ziarno od plew. W ''Diabelskiej Planszy Ouija'' nie ma dosłownie NIC co można by wyróżnić. Zero.
Poza tym pisząc opis pod filmem w 160 znakach, nigdzie nie powiedziałem, że muszę mieć rację, ale przynajmniej 80% moich znajomych, a już trochę ludzi ten twór zwany horrorem (chyba pseudohorrorem) widziało, oceniło go max. na 3/10. Czyli według Ciebie jesteśmy ignorantami tak? W moim przekonaniu po prostu wiemy jak oceniać, odróżniać i przede wszystkim rozróżniać gówno od czegoś co jest przynajmniej niezłe. Ten film jest nuuuuuuuudny i rozmyty. Czaisz co to znaczy?
Jednak Twoje ostatnie poniższe zdanie całkowicie Cię dyskwalifikuje jako widza. Skoro uważasz, że do takiego gatunku można nawet zgarnąć żuli spod sklepu, by w nim sobie ''pograli''(?), to ja nie mam już o czym z Tobą dłużej rozmawiać. Kino to SZTUKA, a horror nie jest żadnym wyjątkiem ok.
Narty

djrav77

Chłopie, mam 32 lata, ośmioletniego syna a horrory o tematyce duchów, demonów,opętań i egzorcyzmów oglądam od piątej klasy podstawówki. I zawsze horror oglądałem w jednym celu - po to żeby się przestraszyć i nigdy w horrorach nie patrzyłem na to jacy aktorzy w nim grają i jak grają bo to nie oni mają mnie przestraszyć w horrorze. Dla mnie horror nie jest w żadnym wypadku sztuką a tylko rozrywką. Powiem ci, że większość horrorów o duchach jakie obejrzałem przez kilkanaśie lat jest dla mnie bardzo dobra, na palcach jednej ręki policzę te słabe, ponieważ jestem nadwrażliwy i bardzo, ale to bardzo łatwo mnie przestraszyć. Zrobiłbyś buu za moimi plecami a ja bym prawie zawału dostał. Dlatego po prostu tak odbieram horrory i tak je oceniam. I dla mnie po prostu jeżeli są jump sceny w horrorze to nie może on być nudny. Może być to dla ciebie dziwne cyz niezrozumiałe tak samo jak dla mnie jest dziwne oglądanie horrorów w innym celu niż po to żeby się bać. Jednak na koniec ci powiem , że ja twoje zdanie szanuje chociaż się z nim zupełnie nie zgadzam, więc ty także powinieneś uszanować moje.

djrav77

Patrzyłem właśnie co napisałeś w opisie do tego filmu i jak dla mnie to w żadnym zdaniu nie masz racji. Jakoś ja znalazłem w tym filmie i klimat i napięcie, w kliku scenach można się było przestraszyć a to jak dla mnie jest najważniejsza rzecz. A co do gry aktorskiej to nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy w horrorach czepiają się gry aktorskiej. Dla mnie gra aktorska w hottorze jest najmniej istotna, głównych bohaterów mogli by grać byle żyle z pod budki z piwem.

ocenił(a) film na 2
djrav77

Mam wrażenie, że on po prostu nie rozróżnia słów "obiektywne" i "subiektywne"

ocenił(a) film na 1
Dealric

Chyba tak. Coś tam poczyta, odbierze po swojemu, a horrory ogląda pewnie od paru miesięcy i ma na swoim koncie z 20 sztuk.

djrav77

"Horrory ogląda od paru miesięcy" hahhaha tym zdaniem mnie rozbroiłeś. Otóż wyobraź sobie, że horrory o tematyce duchów,demonów,opętań, satanizmu i egzorcyzmów oglądam od piątej klasy podstawówki to znaczy już ponad 20 lat. Po prostu od dzieciństwa jestem bardzo wrażliwy, bardzo łatwo mnie przestraszyć i horrory odbieram zupełnie inaczej niż większość ludzi na świecie.

ocenił(a) film na 3
Andrzejek324

Powtórz to jeszcze kilka razy:)

Berith7777

Wychodzi na to, że tylko ty zrozumiałeś o czym piszę. Bo chociaż pisałem to nie raz to niektózy mi piszą, że obejrzałem pewnie tylko kilka horrorów, więc muszę ich wyprowadzać z błędu.

ocenił(a) film na 3
Andrzejek324

Ja wszystko rozumiem,cała Twą postać.I dlatego to jest przerażające.

Berith7777

Dlaczego przerażające?. Piszesz tak jakby moje zdanie lub ocena miały jakikolwiek wpływ na odbiór horrorów przez innych ludzi.

ocenił(a) film na 3
Andrzejek324

Przerażające dlatego,ze dla mnie,miłośnika sztuki jaką jest film,czytać takie rzeczy jakie Ty wypisujesz to jest zgroza.

Berith7777

Według mnie horrory nie są żadną sztuką a jedynie rozrywką podobnie jak filmy fantasy.

ocenił(a) film na 3
Andrzejek324

Ja nie pisałem o horrorach tylko o filmie.

Berith7777

Z tym, że ja wypowiedziałem się tylko o horrorach, a ty na to, że jesteś miłośnikiem sztuki. Czyli zrozumiałem, że horrory to też dla ciebie jest sztuka.

ocenił(a) film na 3
Andrzejek324

Film to jest sztuka.

Berith7777

A dla mnie film to rozrywka, sztuka to obrazy,rzeźba i temu podobne rzeczy.

ocenił(a) film na 3
Andrzejek324

A sztuka nie może byc rozrywką?

Berith7777

Jak dla mnie nie bardzo. Sztuka to sztuka a rozrywka to pewien sposób relaksu.

ocenił(a) film na 3
ocenił(a) film na 1
Andrzejek324

Andrzej wiesz, oglądać, a ...oglądać i dostrzegać, jest wielką różnicą.

ocenił(a) film na 2
djrav77

Mózgu za pieniądze nie kupisz jak widać ;)
Zastanawiam się w którym momencie zawiodła tutaj polska edukacja. Chyba, że wypadł o jeden raz za dużo z kołyski...

Berith7777

Właśnie popłakałam się ze śmiechu, czytając Waszą wymianę zdań :) Dziękuję, panowie-tego mi było trzeba :)

ocenił(a) film na 3
Amelia_2

:)
Prosze bardzo:)

ocenił(a) film na 2
Amelia_2

Miec takie andrzejka na forum to prawie jak posiadać tresowaną małpkę ;)