PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810}

Diamenty są wieczne

Diamonds Are Forever
1971
7,1 42 tys. ocen
7,1 10 1 41995
5,4 27 krytyków
Diamenty są wieczne
powrót do forum filmu Diamenty są wieczne

który uważa ten film za najlepszego klasycznego Bonda?

ocenił(a) film na 10
Kartolus

Nie, też jestem wielbicielem tego odcinka. I często też mam takie odczucie, że jest mój ulubiony odcinek z serii, mimo że jest na dobrą sprawę jednym z najspokojniejszych w dziejach tego cyklu.

wojteczek

Jak na osobę, która nakręciła Goldfingera to film naprawdę słaby. Potrzebne byłyby zmiany: Blofeld powinien zginąć w teaserze, a w filmie wrogami powinni być Jack i Serafino Spang. No i te gonitwy samochodowe, powinny być okraszone wystrzałami, a samochód Bonda powinien mieć jakieś bajery. No i usunąć cały watek broni kosmicznej, bo to idiotyzm w czystej postaci. Aha, no i Lana Wood powinna być główną dziewczyną Bonda. Poza tym fajnie jakby w filmie Bond został uwięziony w westernowym miasteczku jednego z braci Spang. Wint i Kidd oczywiście powinni zostać :)

Kuba1983

Ach, no i już tu powinien zagrać Roger...

ocenił(a) film na 5
Kuba1983

Zgadzam sie ten film to juz era Morra a nie Connerego, jak dla mnie jeden z najslabszych z serii, akcja wlecze sie niesamowicie i kompletnie bez pomyslu, mozna by wiecej zaczerpnac z ksiazki ktora miala wiecej ciekawych watkow, jak dla mnie Conerry dalej wymiata ale nie ratuje filmu

ocenił(a) film na 5
domo18

Też nie uważam "Diamenty są wieczne" za naprawdę powalające kino sensacyjne. Ale i tak lepsze od wszystkich odsłon z Danielem Craigiem.

ocenił(a) film na 10
Kartolus

Jak widać nie :). Ta część jest również moją ulubioną.

ocenił(a) film na 10
Kartolus

Jak dla mnie tez jest to jeden z najlepszych Bondow :)

ocenił(a) film na 5
Kartolus

Jedyny może nie, ale chyba zbyt wielu zwolenników tej części nie ma.

ocenił(a) film na 6
Kartolus

Mi ta część nie bardzo leży...

Kartolus

Dla mnie średniak

ocenił(a) film na 5
Ruben_fw

Średniak do spółki z "Żyje się tylko dwa razy".

ocenił(a) film na 3
Kartolus

Jak dla mnie to najsłabszy Bond. Jestem wielkim fanem serii ... Ale tego nie potrafię ścierpieć.

ocenił(a) film na 5
_Lennox_

Dla mnie tak samo, jedyny Bond, podczas seansu którego dosłownie usnąłem. Zdecydowanie najsłabszy z serii z Sean'em.

ocenił(a) film na 5
_Lennox_

Ja nie potrafię ścierpieć Daniela Craiga - natomiast ten jeszcze naprawdę idzie obejrzeć dla paru dobrze zrobionych i niesamowicie efektownych scen akcji. 5/10

ocenił(a) film na 8
Kartolus

Ja uwielbiam tę część. Jest cudownie absurdalna i ma świetny klimat.

ocenił(a) film na 8
Kartolus

To piosenka Shirley Bassey niesie ten film!
https://www.youtube.com/watch?v=kr8DBCPlB40

Pierwsza autentycznie udana i będąca punktem odniesienia dla całej serii. Ukochana piosenka Tiny Turner.

Diamenty są wieczne
Diamenty nigdy mnie nie okłamują
A kiedy miłość odchodzi
One błyszczą
Diamenty są wieczne.

https://www.youtube.com/watch?v=ZwbEuzJCnqI

ocenił(a) film na 9
Kartolus

Dla mnie najlepszy Bond z Connerym

ocenił(a) film na 9
Kartolus

Bardzo lubię tego Bonda, bo jest taki kampowy, ewidentnie zwiastuje erę Moore'a. Niemniej, takie Bondy jak "Pozdrowienia z Rosji", czy "Goldfinger" są lepsze :)