Disco robaczki

Disco ormene
2008
4,7 17 tys. ocen
4,7 10 1 17283
3,0 5 krytyków
Disco robaczki
powrót do forum filmu Disco robaczki

What the F*CK ?!?!?!
Co to kurna jest ? Nie no, lepszego gówna wymyśleć chyba się nie dało. Nawet nie wiem, czy to miał być musical, dramat, horror, komedia, czy nawet bajeczka dla dzieci. Mój brat z kals 1-3 podstawówki to też oglądał i nawet maluch stwierdził, że jest to wielki shit.

to tyle co chciałam powiedzieć

Annabell.

Tylko skąd zdziwienie?
Nie oglądałem tego, wystarczył mi trailer i tytuł -"Disco Robaczki". Ludzie, jak można oglądać coś o nazwie "Disco Robaczki"?! Sprawdzajcie chociaż producenta - humor made by Niemcy i Dania to znak ostrzegawczy. Unikniecie rozczarowań.

ocenił(a) film na 5
Piramidoglowy

A ja mam zupełnie inne odczucia, kiedy czytam, że będzie to komedia produkcji niemieckiej. Ta estetyka do mnie przemawia i zazwyczaj spodziewam się, że nie będzie wcale lekko, ale za to bardzo przyjemnie. Zazwyczaj te komedie (wg mojej oceny) nie tylko mają wywołać salwy śmiechu, lecz są przede wszystkim wymagające od odbiorcy. W "Disco robaczkach", które wcale nie muszę być traktowane jako komedia, trochę przeszkadzały mi powielane schematy, tematy zaczerpnięte z innych bajek, a czekam z utęsknieniem, kiedy motywem przewodnim filmu nie będzie "chciałbym zrobić psikusa mojemu przeznaczeniu". Nie była to również wymagająca bajka, której się spodziewałam. Myślę, że nie doceniamy dzieci, choć nie przeczę, że dla nich najprostsza fabuła i bezpieczne żarty są wskazane. Robaczki zachęciły mnie "producentami" i muzyką, której aranże w polskiej wersji rozczarowały (może i to jest przyczyną niskiej oceny i zawodu). Za mało disco (ono samo w sobie powinno już wprawić odbiorcę w dobry nastrój), za dużo znanych żartów-tekstów, które słyszę w każdej bajce i komedii z polskim dubbingiem, zbyt niskie drugie dno, dobra animacja. Dla mnie za lekko, ale i tak nie żałuję, że obejrzałam (a to już wiele).