PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10003481}

Diuna: Część druga

Dune: Part Two
2024
8,1 129 tys. ocen
8,1 10 1 128918
7,7 89 krytyków
Diuna: Część druga
powrót do forum filmu Diuna: Część druga

Film wgniata w fotel. Dawni nie widziałem tak dobrze zrobionego filmu. Komu podobał się Interstellar, Braveheart, Dune, First Man. To jest tego typu film. Czyli klasa. Muzyka Hansa Zimmera to już kropka nad i.

użytkownik usunięty
TomekDrzazga

I ten komentarz mnie zachęcił do obejrzenia :-) Nie wiedziałam części pierwszej, to przeszkadza?

ocenił(a) film na 10

Warto dla samej przystawki przed daniem głównym :)

użytkownik usunięty
stysiex14

Już jestem po ;-) Bez przystawki.

ocenił(a) film na 9

koniecznie nadrób

użytkownik usunięty
chop

:-)

ocenił(a) film na 9

Przeczytaj sagę Diuny a potem wbij na Nocny maraton filmowy Diuny 1 i 2. Będziesz miał komplet do porównania. ;-) Koniecznie z napisami i w Dolby Atmos, bo dźwięk również w dwójce stoi na bardzo wysokim poziomie. No, ale to reżyser + Zimmer. W BR 2049 również była magia obrazu i dźwięku. Polecam.

mnusul

W wrolcavii . Głośno było czy nie

ocenił(a) film na 9
bayern_sda

w imax dość głośno, ale ścieżka dźwiękowa też robi robotę :D

użytkownik usunięty
mnusul

Jestem kobietą : -)

ocenił(a) film na 10
TomekDrzazga

Podobne myśli miałem po wyjściu z seansu, powiedziałem do narzeczonej, że tęskniłem za takim kinem...

użytkownik usunięty
stysiex14

Bo "tęsknisz" za sobą samym.

ocenił(a) film na 9
TomekDrzazga

A jeszcze oglądany w kinie Imax...

ocenił(a) film na 4
TomekDrzazga

Komentarze tego typu i recenzje pełne ochów i achów zachęciły mnie do wizyty w kinie. Nastawiłem się na epicka przygodę która zostawi ślad w mojej pamięci. I masz rację film wgniótł mnie w fotel. Pierwszy raz zasnąłem w kinie i to 3 razy. Film pojawił się w hbo dałem druga szanse i znów seria drzemek. Ten film dla mnie jest zwyczajnie nudny. Fabula nie angażuje. Postacie płaskie chemii między nimi zero. Może te dobre oceny wynikają z sentymentu. Ja z Diuna nie miałem nigdy wcześniej styczności i 3 cześć świadomie odpuszczę

ocenił(a) film na 10
TomekDrzazga

Hans Zimmer to tytan muzyki filmowej, ale ten soundtrack to jego opus magnum.