PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10003481}

Diuna: Część druga

Dune: Part Two
2024
8,1 131 tys. ocen
8,1 10 1 131224
7,8 95 krytyków
Diuna: Część druga
powrót do forum filmu Diuna: Część druga

Dubbing?

ocenił(a) film na 9

Był już ktoś może na dubbingu i może się wypowiedzieć? Trochę się boję ale mój tata nie lubi napisów :/

ocenił(a) film na 9
dawid15893

Jest w porządku, najmniej mnie się podobał Stilgar

ocenił(a) film na 6
dawid15893

I tak będzie musiał czytać, bo Fremeni co i rusz bełkoczą w jakimś języku. A jak usłyszy Mariana Harkonnena, znaczy Dziędziela, to nie wiadomo, jak organizm zareaguje.

ocenił(a) film na 10
dawid15893

Niestety miałem tą przyjemność, z pewnych względów musiałem się wybrać i troszkę żałuje bo film jest świetny a dubbing miałem wrażenie jakby odebrał cząstkę duszy. Także z braku laku można obejrzeć, aczkolwiek doznania nie będą raczej takie same.

ocenił(a) film na 9
dawid15893

Spokojnie możesz iść, przynajmniej skupisz się na obrazie, a jest co oglądać.

dawid15893

Ale co to znaczy mój tata nie lubi napisów? Oglądanie filmów z dubbingiem to jest jakaś profanacja kina i trzeba być serio człowiekiem leniwym albo ograniczonym skoro problemem jest potrzeba ich czytania. W życiu bym dla nikogo nie poszedł na taki seans żeby sobie popsuć widowisko. Film jest świetny, właśnie wróciłem z kina i nie polecam innej wersji niż z napisami.

ocenił(a) film na 9
Rudipl

Ma 60 lat jest lekko schorowany i ma słaby wzrok. Tylko tyle to znaczy. Nie musiałeś się wysilać na studencki wykład.

dawid15893

W takim razie polecam jego obejrzenie w domowym zaciszu zamiast w głośnym przepełnionym kinie wspólnie z Tobą gdzie będzie się męczył zarówno on ja i Ty potrzebą słuchania dogranych dialogów przez słabych Polskich aktorów głosowych.

ocenił(a) film na 9
Rudipl

Ja nie wytrzymałem i wczoraj byłem na napisach. Film wgniata w fotel. Ale słyszałem, że na dubbingu i tak trzeba dużo czytać jak mówią fremeni w swoim języku to nie jest on zdubbingowany.

ocenił(a) film na 4
Rudipl

Ale większość ludzi jest leniwych i ograniczonych i takim widzom właśnie schlebia cały rozrywkowy przemysł filmowy. Więc nie wiem o co ci chodzi. A tak w ogóle to co tu robisz? Przecież Diuna to blockbuster dla mas (leniwych i ograniczonych), profanacja ambitnej sztuki! Dla twojej wiedzy - większość dystrybuowanych kopii tego filmu na świecie to kopie z dubbingiem.

Rudipl

Trzeba być serio człowiekiem ograniczonym i to tak zdrowo, żeby takie komentarze pisać

ocenił(a) film na 8
Rudipl

Trzeba być ograniczonym, zeby nie rozumieć innych.

ocenił(a) film na 9
Rudipl

Kolego, to że nas w Polsce przyzwyczajono do wersji oryginalnej lub z lektorem nie oznacza, że wszędzie tak jest. Niemiec nie pójdzie na film bez dubbingu.

ocenił(a) film na 9
dawid15893

Jest całkiem ok, w mojej skali od 1 do 5 daję 4 :)

ocenił(a) film na 6
dawid15893

Dobry, chociaz polski jezyk troche dziwnie kontrastuje, kiedy mowia w nim przedstawiciele poteznych rodow rzadzacych w kosmosie :D

ocenił(a) film na 4
grucha777

Dziwnie kontrastuje tez to, że główny Przywódca-Prorok to pajac Wonka z bajki dla dzieci. Ale cóż - Magia Kina! Idzie przełknąć ten polski.

dawid15893

A jest gdzies w Poznaniu bez dubbingu?

ocenił(a) film na 9
marcin0218

Napisy . Lektora nie ma

dawid15893

Tragedia, szrama na sztuce