Diuna: Część druga

Dune: Part Two
2024
8,1 137 tys. ocen
8,1 10 1 137355
7,7 76 krytyków
Diuna: Część druga
powrót do forum filmu Diuna: Część druga

Czy ma ktoś porównanie do którego z kin w tytule lepiej się udać na doświadczenie drugiej części? Odkąd odkryłem sale dream w heliosie przestałem chodzić gdziekolwiek indziej ale wiem, że IMAX tez ma sporo do zaoferowania. To tez wybor pomiedzy DTS:X a Atmos

ocenił(a) film na 9
ma6tek

IMAX to format premium o własnym udźwiękowieniu, własnym aspekcie wyświetlania obrazu i własnym "feelu" oglądania, który przypomina siedzenie w amfiteatrze, aniżeli w tradycyjnej sali kinowej. Helios Dream to tradycyjna sala kinowa z systemem dźwięku i projekcji laserowej, które stały się standardem w nowo budowanych multipleksach. Wyjątkiem są tutaj jednak skórzane siedzenia, które można sobie ustawiać jak leci. Osobiście polecam IMAX, chociaż dużo sal w PL to tzw. "Pocket IMAXy" czyli największe tradycyjne sale multipleksowe dostosowane pod standardy IMAXowe (ekran może nie jest aż tak duży jak w np. IMAX w Pradze, ale mimo wszystko rozdzielczość i kontrast są stosunkowo przyzwoite).

ocenił(a) film na 10
ma6tek

Obejrzałem w IMAXie i polecam gorąco. Wbija w fotel

ocenił(a) film na 8
ma6tek

Dla mnie tylko Helios Dream. Komfort oglądania o wiele lepszy, o dźwięku i obrazie nie wspominając. Nie wiem jak reszta punktów w Polsce, ale Imax Katowice i Imax Wrocław to dźwiękowa rąbanka z ciasno zbitymi fotelami. Nie wspominam oglądania filmów tam specjalnie dobrze, choć zawsze miałem dobre miejsca.

ocenił(a) film na 9
ma6tek

Byłem w IMAX. Nie polecam. Straszna pikseloza, siedziałem w 7 rzędzie i bardzo mi to przeszkadzało, będę musiał obejrzeć to w domu w 4K na Oledzie