PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10003481}

Diuna: Część druga

Dune: Part Two
2024
8,1 128 tys. ocen
8,1 10 1 127665
7,7 84 krytyków

Diuna: Część druga
powrót do forum filmu Diuna: Część druga

Czy ta część druga ma zamknięte zakończenie? Pytam, bo pierwsza część była jak dla mnie mocno średnia i dość nudna, ale przede wszystkim wkurzyła mnie brakiem zakończenia, dlatego oceniłam 5/10. Miałam wrażenie, jakbym obejrzała pilot albo pierwszy odcinek serialu. Są filmy kilkuczęściowe, ale przeważnie każda część ma jakieś zakończenie...
Jeśli ta druga część jest jakoś sensownie zakończona, to bym obejrzała, skoro już straciłam czas na pierwszą, a jeśli nie, to zaczekam, aż wszystkie części będą gotowe.
Znajdzie się ktoś miły i podpowie?

i_Xa

To jest kolejna część z całości. Część trzecia w 2027r. Pozdrawiam :)

Edward_Gierek

Owszem, ale np. w serii Underworld jest wiele części i każda ma zakończenie, mimo że kolejna jest kontynuacją. Zwykle części filmów są jak rozdziały i mają jakieś swoje subzakończenie, a nie że historia po prostu urywa się w losowym momencie...
Dlatego pytam, czy tutaj z drugą częścią jest tak samo jak z pierwszą, czyli totalny brak jakiegokolwiek zakończenia, czy jednak jakoś tę część połowicznie zamknęli.

i_Xa

Pewien etap jest zamknięty, ale z kolei otwiera się kolejny. Trochę ciężko powiedzieć czy jest to zamknięcie połowiczne czy nie.

Edward_Gierek

Hmm, ok, dzięki. To chyba jednak zaczekam na tą ostatnią część

i_Xa

Druga część jest zakończeniem ekranizacji pierwszej części książki. Oglądaj. Kolejna część, jeśli rzeczywiście powstanie, to będzie już kolejna książka i już inna trochę historia.

Pinokio1983

Książki nie czytałam, ale dzięki za wypowiedź :)

i_Xa

Nie sądzę, żeby dało się dwa pierwsze filmy zakończyć inaczej. Po prostu przedstawiają pewne etapy w życiu rodziny Atrydów - pierwszy etap utrata władzy na Arrakis, drugi etap odzyskanie władzy, trzeci etap - konsolidacja władzy.

Ezo_Okami

Pierwsza część, to wg mnie jakoś bezsensownie się urwała i ja tam nawet połowicznego zakończenia nie zauważyłam. Może jak ktoś czytał książkę, to postrzega to inaczej