Diuna: Część druga

Dune: Part Two
2024
8,1 137 tys. ocen
8,1 10 1 137355
7,7 76 krytyków
Diuna: Część druga
powrót do forum filmu Diuna: Część druga

Słabo

ocenił(a) film na 3

Duzo powtorzen, raz pokazana scena w tej samej formie wraca, az do znudzenia, a fabula sprowadza sie w duzej mierze do walk, gdy juz sa dialogi to przesycone plytkim i nachalnym mistycyzmem.

Religijnosc fremenow ma zabarwienie zartobliwe, cyniczne. Nie da sie wczuc w sile mesjasza Diuny.

Zendaya = 1 wyraz miny. Watek milosny jak z filmu kategorii B, a stara sie byc jednym z glownych watkow. Nieciekawe i niepotrzebne.

Oraz Dave Buatista, jak mi szkoda twojej roli, okradli go z wyrazu. Raz gra przestraszonego, a potem wielki wojownik, potem znowu strach i tak w kółko - fabularnie nie dali ci szans zagrac na poziomie.

Wizualnie film jest piekny i w sumie to tyle.

Niestety Bladerunner pozostaje niedoscignionym arcydzielem. Czekam na powrót do formy.

ocenił(a) film na 7
Michal_89a

Twoja ocena to zart.Mozna jakies male niuanse filmowi zarzucic.Watek milosny jest ani zly ani jakis dobry,mnie nie razil co Ci w nim nie pasowalo?Buatista musial ustapic pola temu mlodemu.

ocenił(a) film na 3
aronn

Czyli pojawienie sie nowego bohatera zezwala na zniszczenie roli Bautisty. Nie mozna tego zrobic w sposob ciekawy i logiczny? Niestety Diuna ksiazkowa miala potezny ladunek fabularny, film nie tyle ze nie sprostal, to zdaje mi sie ze ponadprzecietnie splycil to co bylo siła Diuny Herberta.