Diuna: Część druga

Dune: Part Two
2024
8,1 137 tys. ocen
8,1 10 1 137355
7,7 76 krytyków
Diuna: Część druga
powrót do forum filmu Diuna: Część druga

niż większość produkcji Marvela wydanych na przestrzeni dekady, ale z wybitnym sci-fi nie może jeszcze w zawody iść. Być może trzecia odsłona coś w tym aspekcie zmieni, chociaż może być trudno przez wzgląd na brak udziału w nich Borysa Szczerbiny i Elvisa w antagonistycznej roli. Najlepiej obejrzeć w domowym zaciszu z bliskimi, w kinie osobiście wymęczył mnie ciągły hałas.

ocenił(a) film na 9
Radoslaw_1917

A które to filmy są tym "wybitnym sci-fi"?

Agatonik

No przykładowo Obcy, Blade Runner, Interstellar, Incepcja, 2001: Odyseja kosmiczna, SW - epizod V, Terminator 2, Bliskie spotkania trzeciego stopnia, Ghost in the Shell czy nawet pierwsza Diuna wypadają w tym gatunku lepiej. Filmy, które niezależnie od upływu czasu ani zmieniających się pokoleń są obiektem dyskusji, inspiracji i zachwytu odbiorcy, które wpływają na wielu utalentowanych młodych ludzi w realizowaniu ich marzeń i pasji. To jest wybitne kino. Jeśli z tym tutaj filmem tak będzie, zwrócę honor. Póki co nie byłem tak zaangażowany ani czymkolwiek fabularnie zaskoczony, a pomijając ogromny rozmach uznałem całokształt za bombastyczny przerost formy nad treścią, z niewielkim klimatem.

ocenił(a) film na 9
Radoslaw_1917

Dziękuję za odpowiedź i uzasadnienie.

Radoslaw_1917

W niej*.