PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520028
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

3/10

ocenił(a) film na 7

Ciekawi mnie za co jest taka wysoka ocena tego "filmu" ? 8,4 ? Raptem ze dwie śmieszne sceny
i jedna w miarę racjonalna strzelanina a resztę filmy absurd goni absurd, że już o głupiej fabule
nie wspomnę..

ocenił(a) film na 3
rekin16

Za długi o 45 minut.

Tarantino według mnie jest jednym z najbardziej przecenianych współczesnych reżyserów.

STAMiNA

Albo się trawi jego filmy albo nie.

ocenił(a) film na 3
HellsMasta

Hmm ja nie trawie prawie wszystkich. Wyjątek: Pulp Fiction i Kill Bille.

STAMiNA

A mi praktycznie wszystkie. Nawet Grindhouse miał kilka dobrych momentów mimo, że jako całość raczej przeciętny.

ocenił(a) film na 10
STAMiNA

prosta piłka nie trawisz nie oglądaj

ocenił(a) film na 9
rekin16

Tarantino jest wielki. Stworzył swój własny gatunek i chwała mu za to. Są kryminały, westerny, dramaty, komedie i na oddzielnej półce są filmy Tarantino - mieszanki absurdu, surrealizmu, groteski, dobrej muzyki, makabrycznych scen i fantastycznych dialogów.

ocenił(a) film na 10
Longhos

Zgadzam się w 100 %

ocenił(a) film na 10
Longhos

Trafione w punkt :)

ocenił(a) film na 10
rekin16

Jeżeli chcesz obejrzeć wiecej akcji to sb obejrzyj jakiś film sensacyjny a jak chcesz sie pośmiać to więcej komedii. Tarantino jest świetny, a django z pewnością zasłuzył na ocenę 9,0 ale przez J.E.B.A.N.Y.C.H hipsterów ma 8,4. nie gustuję w westernach ale z uwagi na to ze Django to film tarantino obejrzałam i tak mi się spodobał ze oglądam go conajmniej 3 razy w mies. nigdy mi się nie znudzi. W tym filmie nie chodzilo tylko o akcje i humor, ten film pokazywał historię wojny secesyjnej. Według mnie znakomity film.

ocenił(a) film na 7
pierdyle

Wiesz co, obejrzałem wszystkie filmy reżyserii Tarantino i tylko ten jak dla mnie jest cienki. Nie dorównuje niczym do epickiego Pulp Fiction serii Kill Bill czy chociażby Sin City albo Grindhouse. Dla mnie to obniżka lotów, spodziewałem się więcej.

ocenił(a) film na 10
rekin16

Też spodziewałam się wiecęj ale myśle że nikt inny nie wyreżyserował by tego lepiej.

ocenił(a) film na 9
pierdyle

Tarantino to arcydzieło a jego filmy to cud kazda minuta jego filmu to Mistrzostwa świata