PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520155
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Piękna zabawa formą westernu i w ogóle scenariuszem, muzyką, dialogami... I matko boska jak
tu obejrzeć potem polski film??? No jak??? u nas nawet reklam nie potrafi się kręcić gdzie fabuły
jest 3 sekundy. A aktorzy? Ich dobór, i gra... mniam! A po zwiastunie np. Sępa wiem że nadal gra
aktorska u naszych aktorów jest lotna i fascynująca jak dębowa deska. Nawet Fronczewski
recytuje swoją wypowiedź jak 3cio klasista z kartki. Oczywiście w USA nadal 90% filmów to chłam.
Ale u nas niestety 99,9%.

sirjacor

eee bez przesady, aż takich złych filmów nie robimy oczywiście w porównaniu do innych filmów nieanglojęzycznych, czasami uda się naszym rodakom zrobić jakiś fajny film, który nawet wygrywa w cannes czy innych mniej znanych festiwalach, ale nie jest promowany i człowiek przez przypadek gdzieś zobaczy i się dziwi kur dlaczego ja tego wcześniej nie widziałem przecież to zaj film a odpowiedź jest prosta u nas wolą robić poliłód i promować ściery typu kacwawa, sale koniobijców i inne romantycznekomediodramaty

ocenił(a) film na 10
sirjacor

Trochę Twój wpis jest pretensjonalny, ale... oceniamy Quentina tutaj :)
Jest tutaj kino w czystej postaci. Czysta rozrywka, która wymaga zaangażowania, empatii, i która docenia mocne aktorstwo. Poproszę takie kino na co-dzień. Poproszę takie kino, tyle emocji, takich dreszczy na skórze....mr Tarantino, Thank you!