PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 519967
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Od dłuższego już czasu zabierałem się do obejrzenia Django i w końcu... Kilka dni temu udało mi się go obejrzeć. Uwielbiam filmy Tarantino. Widziałem, jak dotąd wszystkie. Jedne są świetne, inne tylko dobre, a jeszcze inne nieco słabsze. Ostatni - Bękarty wojny, był naprawdę świetny. Uwielbiam ten film. Po Bękartach przyszedł więc czas na Django... Miałem naprawdę ogromną chęć zobaczyć wreszcie ten film... Wysokie miejsce w rankingu, bardzo dobre oceny i opinie znajomych oraz użytkowników portalu sprawiły, że spodziewałem się naprawdę świetnego filmu. Być może tak dobrego, jak wcześniej wspomniane Bękarty wojny, nie wspominając już o Pulp Fiction, chociaż akurat ten film, to już absolutne arcydzieło, któremu chyba już jakikolwiek nowy tytuł w przyszłej twórczości Tarantino nie będzie w stanie dorównać... Przynajmniej tak mi się wydaje, a nawet jeśli to będzie to naprawdę ciężki orzech do zgryzienia. Z wielkimi oczekiwaniami przystąpiłem więc do obejrzenia Django i... Niestety... Zawiodłem się. Sam w sobie, to niezły film, ale niestety tylko niezły... Nie jestem w stanie zrozumieć, aż tak dużego zachwytu nad Django. Jak dla mnie największą jego zaletą jest humor w nim umieszczony. Fakt... Jest też kilka ciekawych zwrotów akcji i ogólnie sam film jest dość ciekawą historią, ale... No właśnie...

Co jest w nim, aż tak nadzwyczajnego? Dlaczego jest aż tak ceniony? Wyżej od wielu naprawdę świetnych filmów. Zrozumiałbym, gdyby był wysoko oceniany przez mniejszą grupę, ale akurat w tym przypadku tak nie jest...

Co w nim widzicie? A może jest ktoś, kto również nie podziela, aż tak dużego zachwytu nad Django?

ocenił(a) film na 9
Solid__Snake

Lubie Tarantino za to ze potrafi do kazdej sceny dodac troche magii, dzieki czemu bez problemu mozna wracac i delektowac sie filmem powtornie. Taki wedlug mnie jest Django ( Bekarty i inne rowniez). Przeplata scenami w ktorych nie ma dialogu, np. sa pokazane tylko emocje bohaterow, ze scenami blyskotliwych, niemozliwych do zapomnienia tekstow. W Bekartach genialna scena jest motyw w pubie, a w Django - temat jak zabija szeryfa :) W sumie tych scen jest wiecej. Plusy ode mnie dla tworczosci Tarantino: genialne scenariusze, rewelacyjnie dobrani aktorzy, swietna scenografia i kostiumy, blyskotliwe dialogi.