Django

Django Unchained
2012
8,3 527 tys. ocen
8,3 10 1 526816
8,2 80 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Zauważyłem, że ludzie lubią gnoić filmy wysokobudżetowe i pełnometrażowe, a już najbardziej te, wysoko oceniane. Jak ktoś coś ocenia wysoko, to ja przecież muszę pokazać, jaki to jestem odmienny i jakie mam oryginalne spojrzenie na film.

Oczywiście, że film mógł się nie spodobać, ale skoro jest już tyle negatywnych opinii na jego temat, to także się wypowiem, żeby ktoś, kto nie widział filmu i przez ilość negatywnych opinii postanowił sobie odpuścić jego seans, jednak spróbował.

Dla mnie film zasłużył na mocne 10/10. Historia prosta, aczkolwiek interesująca. Patrząc na film ani na chwilę nie zmrużyłem oczu z nudy, po prostu wciąga. Film zaskakuje i po mimo niezbyt wielu twistów fabularnych, pozostaje na wysokim poziomie. Gra aktorska jest zwyczajnie genialna, zwłaszcza warto przyjrzeć się DiCaprio w roli bad guy'a, wg mnie sprawdził się elegancko. Film ma klimat, i śmierdzi Tarantinem, oprócz paru, wyglądających jak gagi reżysera, komicznych odlotów postrzelonych gości, zachowania są realistyczne i wiarygodne... A jeżeli chodzi o bohatera głównego to jest interesujący i dobrze się go ogląda na ekranie, nie wiem czego więcej chcieć od dobrego filmu akcji, serdecznie polecam wszystkim!

drzymalsw

Zgadzam się z tobą całkowicie, ten film trzyma poziom Tarantina. Ludzie mu zazdroszczą, że on robi inne nie schematyczne filmy, dlatego nie mogą tego zaakceptować.
Tarantino ma swój świat do którego pragnie nas zaprosić. Może są on jest trochę przerysowany, ale właśnie cały w tym urok jego filmów. Trochę humoru, akcji, szaleństwa.

Dla mnie film zasłużył na mocne 10/10. Historia prosta, aczkolwiek interesująca, nie wiem czego więcej chcieć od dobrego filmu akcji.

Serdecznie polecam Wszystkim! :D

ocenił(a) film na 7
drzymalsw

dla każdego? no mojej mamie by się raczej nie spodobał ;)

ocenił(a) film na 7
zmijojad

A to dlaczego? ;) Nawet dla widzów o delikatnych nerwach nie jest to jakoś wybitnie zły film...

ocenił(a) film na 7
drzymalsw

Sprawdziłam, musiałam wyłączyć bo wydawało mi się że dostanie ataku serca. Chyba nie czuje klimatu.

ocenił(a) film na 7
zmijojad

Haha :) Dobrze, cofam. Film dla prawie każdego :D