Dobra może i film był dobry i nawet mu dałem 8 ale nie potrafię zrozumieć jakim cudem w rankingu filmów stoi na 15 miejscu gdzie filmy jak INCEPCJA , PODZIEMNY KRĄG , PRESTIŻ i inne stoją daleko za nim. Większość dobrych filmów zdobywa swoje uznanie przez długi czas a tu nagle bum wchodzi Django i już 15 miejsce. A swoją drogą w filmie nie odrażała państwa ta przesadzona drastyczność i brutalność ?
Bo to jest tak albo lubisz filmy kręcone przez Tarantino albo nie. Są one specyficzne i wyróżniają się na tle innych filmów np. wymienioną przez Ciebie brutalnością, ale nie tylko. W Kill Billu czy Pulp Fiction miałeś to samo.
No tak masz rację ale to było tylko dodatkowe pytanie uzupełniające mój post. Główną problematykę jaką chciałem poruszyć jest miejsce w rankingu które ten film zajmuje, bo z miejscem tym nigdy się nie zgodzę mimo że film mi się podobał.
Ja lubię Tarantino, ale też się zdziwiłam tym 15. miejscem. Django to nie jest film aż tak dobry, szczególnie ostatnie pół godziny wręcz irytuje.
Dokładnie, Nietykalni to największe gówno jakie ostatnio włączyłąm aby obejrzeć. Po 20 minutach nie wytrzymałam i wyłączyłam.
Filmy "Oskarowe"dostają "za nic" wysokie noty i to nie tylko na Filmwebie na innych stronach też-ludzie zaczynaja oceniać takie filmy od 5 w góre nie od 1 bo jeszcze ktoś powie że się nie znam na filmach i cała prawda o wysokich notach
Co do brutalności masz rację, gdy oglądałem drugi raz Django, brutalne sceny wolałem obserwować jednym okiem. Zaraz po obejrzeniu Django, obejrzałem Bękarty Wojny, tam również brutalność jest nieco za ostra. Moim zdaniem film zasługuje na 15 miejsce w rankingu, gdy obejrzałem ten film pomyślałem "takiego filmu jeszcze nie widziałem".
Na dzień dzisiejszy średnia wynosi 8,379, natomiast Ty oceniasz film na ósemke - czyli najbliższą możliwą ocene relatywnie do średniej ważonej, po czym informujesz nas, że nie potrafisz zrozumieć wysokiego miejsca w rankingu?
"Większość dobrych filmów zdobywa swoje uznanie przez długi czas a tu nagle bum wchodzi Django i już 15 miejsce"
Z tego co pamiętam Django kilka dni po premierze miało bodajże 10 miejsce. Więc regularnie spada.