Django

Django Unchained
2012
8,3 529 tys. ocen
8,3 10 1 529170
8,2 83 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Chciałbym, a byście się wypowiedzieli na ten temat. Czy słusznie Tarantino dostała Oscara za
scenariusz do 'Django'? Moim zdaniem bardziej na niego zasłużył scenariusz 'Bękartów wojny'.
Ostatnio właśnie najpierw obejrzałem w kinie 'Django', a potem bodajże na TVP leciała produkcja
z 2009r. Werdykt był niejednogłośny, ale stanowczy dający plus 'Bękartom'. Myślę również, że był to
błąd Akademii jak z resztą niepierwszy. Pozdro

Looter

Akademia to tylko ludzie, którzy jak inni ludzie nie przedstawiają prawd absolutnych tylko własne opinie. W tym roku niewiele było filmów z ciekawymi scenariuszami oryginalnymi, pewnie dlatego Tarantino wygrał.

ocenił(a) film na 10
asynchroniczny

wg mnie scenariusz jest genialny. i jeśli uważasz nagrodzenie go za "błąd" to jest mi smutno z twojego powodu. oczywiście bez urazy, żeby nie było zaraz wielkiej kłótni. <3

asiabarelkowska

przeciez Django nie mialo sobie rownych w tym roku w tej kategorii. Z kim mialo przegrac? Z Miloscia albo Wrogiem nr jeden? Uwazam ze Django jest lepsze od Bekartow

ocenił(a) film na 10
asiabarelkowska

Zgadzam się z Tobą ;D

ocenił(a) film na 9
asiabarelkowska

Spoko, kumam po prostu chciałem poznać zdanie innych na ten temat ;)

Looter

Tak.

Looter

Tarantino dostał*. To facet. I owszem słusznie dostał, bo to genialny film, który wcale nie jest gorszy od innych filmów Tarantino równie świetnych.

ocenił(a) film na 9
mikikiki96

Ludzie nie są nieomylni. Wiem, że to facet, bo jestem jego fanem. Po prostu błąd przy pisaniu ;) Pozdrawiam