Django

Django Unchained
2012
8,3 527 tys. ocen
8,3 10 1 526816
8,2 80 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Zdecydowanie western w wykonaniu Tarantino jest tak ciekawym i wciągającym obrazem co kolejny odcinek "pamiętników z wakacji".
Wątki typu :

-Django jesteś mi potrzebny ponieważ potrafisz rozpoznać 3 braci którzy są poszukiwani żywi lub martwi (oczywiście rozchodziło się o pieniądze)
-Znalezienie żony Diango i jej uwolnienie.

Są słabe i trwają za długo, bo praktycznie cały film co wywołało u mnie znudzenie.

Pełno kiepskich dialogów o dupie marynie, brak jakiś interesujących wymian słownych którymi Tarantino błyszczał w przeszłości w swoich filmach.
Genialny plan uwolnienia czarnej służącej był po prostu żenujący choć bardziej tragiczna była sytuacja w której Diango przekonuje mężczyzn którzy wiozą go do niewoli aby go uwolnili , w zamian natomiast czeka ich niezły interes.

ocenił(a) film na 3
Maugen

Podpisuję się pod tym. Najsłabszy fil Quentina. Pełno niepotrzebnych bzdetów (dialogi, bezsensowne strzelaniny)
Czy on czasem nie jest chory psychicznie? (Quentin)

ocenił(a) film na 7
Maugen

Wyżej w rankingu niż Goodfellas:

http://24.media.tumblr.com/tumblr_megy7jGxKc1ry10fwo1_500.gif

użytkownik usunięty
Maugen

Piotrek, dawno Cię nie widziałem na FW.

ocenił(a) film na 6
Maugen

Westerny to właśnie gatunek kina, gdzie postaci są nakreślone w dość specyficzny sposób, często przejaskrawiony.

Jeżeli ktoś mówi, że tu są bezsensowne strzelaniny, to czego tu oczekiwał? Że panowie porozumieją się bezkrwawo?

A dialogi o dupie Maryni są w każdym filmie Tarantino i wielu go za to uwielbia właśnie.

ocenił(a) film na 4
xtomix

Ten film jest strasznie przekombinowany i akurat strzelaniny nie są najgorszym elementem w filmie .
Cóż Tarantino znany jest z dialogów o byle czym, ale mimo wszystko potrafił kiedyś zwykłą rozmowę ukazać w tak oryginalny sposób, że wzbudzała podziw i uznanie.
Dialogi w Django tak samo jak i w Bękartach wojny są po prostu zwykłe i żałosne.

ocenił(a) film na 6
Maugen

Styl Tarantino po prostu już się nieco przejadł, a jego nowsze filmy nie mają już takiej drapieżności i świeżości jak Pulp Fiction i Wściekłe psy.

A wracając do dialogów w Django, to jednak kilka było naprawdę świetnych - z braćmi Speck, z szeryfami, pierwsze spotkanie ze Stephenem, pogawędka o workach.

ocenił(a) film na 8
Maugen

Podpisuję się obiema rękami. Strasznie mnie rozczarował ten film..

ocenił(a) film na 9
Maugen

Osoba recenzująca bez formy. Jak można krytykować tak znakomity film? Nie rozumiem tego.

użytkownik usunięty
Maugen

Kompletnie się z tym nie zgadzam ...
film był rewelacyjny !

ocenił(a) film na 10
Maugen

Film jest świetny właśnie za sprawą dobrych dialogów i znakomitego aktorstwa
Dla mnie ten obraz nie ma wad. Widzę że dla ciebie Niezniszczalni byliby bardziej ambitniejszym ambitniejszym obrazem... Django nie ogląda się dla akcji.

ocenił(a) film na 5
Maugen

Muszę się zgodzić. Dodam jeszcze, że skoro ten film zdobył tyle nagród za najlepszy scenariusz (oryginalny...) to chyba sobie odpuszczę pozostałe filmy z 2012 roku. Szkoda.