Czy kogoś zastanowiła pojawiająca się dwukrotnie kobieta,twarz zakryta czerwoną chustą .Pierwszy raz pojawia się w scenie kiedy psy rozrywają murzyna (trzyma siekierę), drugi raz ogląda zdjęcie może slajd w chacie do której chwilę później wpada django (końcowa scena) ?
Kobieta opisana w obsadzie jako 'Tropicielka'? Jestem świeżo po seansie i też mnie to męczy... W trakcie filmu wydawało się, że ta postać urośnie do co najmniej drugoplanowej roli...
Być może był to ukłon QT w stronę Zoe Bell, Franco Nero, Bruca Derna i innych artystów większego lub mniejszego formatu, do których ma sentyment i których chciał obsadzić w swoim filmie. Bądź też ukłon tychże w stonę QT ;) Może to miało być nawiązanie do Death Proof? Albo zaproszenie do rozbudowanej wersji reżyserskiej?
Albo to taki żarcik, żebyśmy mieli sie nad czym zastanawiać... Tak czy inaczej w Django panie uprawiają męskie zawody ;) W scenie, w której ludzie szeryfa wraz z mieszkańcami miasta okrążają saloon, widzimy damę schowaną za beczką i mierzącą ze sztucera do dra Schultza :)
....w tym gniocie nic jak na razie nic mnie nie zaciekawiło - a przebrnąłem już połowę .