są przynajmniej 2. można je usłyszeć na oficjalnym soundtracku. dialog foxa z waltzem przed wejściem do pubu i rozmowa waltza z nashem bridgesem o murzynie za 5 tys dolarów. mam nadzieję, że pojawią się na blureju.
Przynajmniej dwie sceny? Heh. Już w wywiadzie Tarantino powiedział, że przyciął swoje nowe dzieło, ale nawet gdyby tego nie wyjawił to i tak po obejrzeniu filmu czuć, że czegoś brak. Po żadnym innym jego filmie nie miałem, aż takiego uczucia, że wycięto tak znaczną część historii. Film moim zdaniem powinien być gdzieś tak z 40 minut dłuższy i rozszerzyć pewne wątki. Teraz trzeba będzie czekać "wieki" na wersje rozszerzoną.
ja żałuje że wycieli kawałek dialogu z początku filmu, gdzie Ci dwaj na koniach pytają się Dr. Schultza - What kind of doctor? i tu z offu puszczona jest odpowiedź - Dentist. A na pierwszym zwiastunie po zadanym pytaniu Dr. Schultz spogląda na ten żąb na dachu i z przekąsem odpowiada (Dentist) :D Spodobał mi się ten motyw w zwiastunie, wiec zauważyłem jego brak w zwykłej wersji filmu. Pozdrawiam : )
dokładnie, w zwiastunie rozwaliło mnie to zupełnie, a w filmie również mi tego zabrakło...
Mi także żal, że dialog przed wejściem do baru wyleciał a świetnie brzmi na OST do filmu. Zaciekawiony tematem poszukałem scenariusza (link poniżej) .. polecam przeczytać, bo jest duuużo więcej świetnych dialogów. Np. motyw tuż wcześniej dot. imienia dla konia :)
http://www.imsdb.com/scripts/Django-Unchained.html