PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10024559}

Do granic

Upon Entry (La llegada)
2022
6,7 5,1 tys. ocen
6,7 10 1 5087
6,6 16 krytyków
Do granic
powrót do forum filmu Do granic

Mnie tylko zastanawia czy urzędnicy w USA zawsze są tacy chłodni i pozbawieni empatii. Przecież jednak rozmawiają z ludźmi, którym towarzyszy stres i spore emocje, przez co pewne reakcje są zrozumiałe. Oczywiście trzeba zachować profesjonalizm i obiektywizm, ale zastanawiam się czy takie podejście jest standardowe i czy naprawdę pomocne?

ocenił(a) film na 8
kamilek0424

Są.
Poza tym chodzi o wywołanie pewnych emocji w przesłuchiwanym.  Odpowiednie zdenerwowanie w brew pozorom może działać na korzyść przesłuchiwanego.

ocenił(a) film na 7
kamilek0424

Powiem ze swojego doświadczenia, bo podróżowałam do USA i wzięli mnie na secondary inspection. Tak, są bezduszni, ale wpuścili mnie do Stanów. Obecnie mieszkam tu legalnie i spotykam się z różnego typu ludźmi. Niektórzy są bardzo mili, ale też trafiają się chamscy, jak wszędzie.

ocenił(a) film na 7
Cryinglightning1

Ale chyba nie nadużywają swoich uprawnień bo ci urzędnicy złamali prawo wielokrotnie, nadużywając swoich kompetencji zarówno podczas przesłuchania jak i fizycznych, nie mają prawa, żebyś podawać hasło i klonować urządzeń elektronicznych. No chyba,często usa tam przecież CIA podtapiało na przeslchiwaniach.

kamilek0424

To tylko socjotechnika. Muszą tacy być, aby osiągnąć cel. Tak zostali nauczeni.