PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=828339}

Doktor Sen

Doctor Sleep
2019
6,9 50 tys. ocen
6,9 10 1 49708
6,1 43 krytyków
Doktor Sen
powrót do forum filmu Doktor Sen

https://www.youtube.com/watch?v=wFEVyTlTqYo

DziurawaMarysia

Bardzo dobrze się zapowiada, cieszę się, że nawiązuje do dzieła Kubricka, a nie tego dziadowskiego miniserialu, nad którym rozpływał się King.

Kto czytał "Doktora Sen"? Ja mam w planach. Podobno lepszy od "Lśnienia".

DziurawaMarysia

Oby tylko Flanagan podołał. Facet ma swój styl, ale nie jestem fanem jego dotychczasowych produkcji. Co prawda nie widziałem jeszcze rimejku "Nawiedzonego", który jest podobno jego opus magnum, ale z filmów kinowych jeszcze żaden mnie nie przekonał.

ocenił(a) film na 9
DziurawaMarysia

Ja czytałem. Jako samodzielna książka jest naprawdę solidna, ale jako kontynuacja Lśnienia jest dość przeciętnie.

DziurawaMarysia

dla mnie książka Dr sen lepsza od lśnienie Ale to rzecz gustu film zapowiada się ciekawie wogule 2019 zapowiada się super "to","irisch man","dawno temu w hollywood","joker"czy "annabele"

użytkownik usunięty
DziurawaMarysia

Ciekawe, co by Kubrick powiedział (gdyby żył) na temat kontynuacji jego arcygenialnego horroru.

Ja tego tak nie odbieram. To przede wszystkim kontynuacja literatury Kinga przeniesiona na realia X muzy. Poza tym za życia Kubricka wyszła przecież kontynuacja innego jego legendarnego dzieła, czyli "2010. Odyseja kosmiczna" i z tego, co mi wiadomo Kubrick nie miał nic przeciwko.