zapraszam wszystkich zainteresowanych do dyskusji dot. fabuły i uzupełniania tematu z czasem
Oficjalnie wrogiem będzie Nightmare i ma to być horror. Tak powiedział Kevin Feige.
podobno wydarzenia z filmu będą powiązane mocno z serialem WandaVision - który jest emitowany przed
Potwierdzone : Loki dołącza do tego filmu i będzie walczył u boku Dr Strange oraz Scarlett Witch
Uwaga spojler! Może być zupełnie inaczej. Oglądając trailer 2 miałam wrażenie, że widzę w kosmosie. Sytuacja może wyglądać tak jak wiadomo z ostatniego odcinka Lokiego Sylvie zabija Ostatniego więc niedługo potem pojawia się kolejna wersja( np. Kang Zdobywca). Walczą ze sobą Sylvie przegrywa i krąży we wszechświecie. Znajdue ją ranną albo może umierającą Dr Strange. Chwilę później pojawia się nie wiem jakim sposobem Loki. Postanawia on, połączyć siły z Dr Strangem i Wandą Vision żeby raz na zawsze pokonać osobę, która skrzywdziła Sylvie.
Wiem wiem trochę powymyślałam ale co wy sądzicie o takim wątku i pomyśle na fabułę?
Sylvie nikogo jeszcze nie zabiła :P Loki z Sylvie mówił, że czeka ich coś nieznanego-trudniejszego, więc wątpię, żeby Sylvie dała sobie radę sama. Motyw z ratunkiem jest możliwy, bo w ostatnim odcinku mówił, że nie pozwoli skrzywdzić Sylvie, ja to kupiłem, ale pewnie znów nas nabrał
Mam wrażenie, że Loki będzie szukał wsparcia u thora i dr stranga, a może nawet i u avengersow. jest jeszcze kilka innych filmów marvela po drodze, może coś dopowiedzą