5,9 50  ocen
5,9 10 1 50
Doliniarze
powrót do forum filmu Doliniarze

W tym roku jest jakaś moda na offowe kino gangsterskie. I niektórym się naprawdę udaje, mimo wtórności potrafią się bawić formą gangsterską, eksperymentują. Muszę niestety powiedzieć, że w tym filmie nieznalazłem nic nowego. Wszystko to nieudolna kalka holywoodzkich filmow sensacyjnych. Nie ma pastiszu, nie ma zabawy fabula. Wszystko to zrealizowane jest srednio, na kolanie i dostarczone dla widza. Taki offowy fast food. Mi juz sie robia wzdecia.

MaxiKing

Ranigast polecam Szanownemu Panu :) . (wywala mi ze mam za krótkiego commenta ;) )

laik

Nie do konca musze zgodzic sie z moim przedmowca. Kino gangsterskie w offie to najczesciej pastisz - czyli pójscie po najcienszej linii oporu, bo ogólnie wiadomo ludziom, którzy kręcą z "przymróżeniem oka" się więcej wybacza. A ci młodzi twórcy nakręcili półgodzinne kino sensacyjne, fakt, z elementami humorystycznymi, ale nie wyśmiewające gatunku! I za to ukłony. Drugi plus za to, że film trwa pół godziny. Co w polskim offie jest dość sporym czasem, a nie nudzi. Jest bardzo fajnie zrealizowany (brawo za montaż). Jedyne do czego mogę się przyczepić...niektórzy aktorzy byli za młodzi jak na odtwarzaną rolę. Ale to OFF a nie wysokobudżetowaprodukcja hollywoodzka. Ukłony!

ocenił(a) film na 7
afffonz

We wszystkich filmach Studia35 widzę ten sam styl montażu, ale co jest najważniejsze - z filmu na film coraz lepiej. "Doliniarze" są cool. Technicznie przebijają ogrom kina offowego, scenariusz może nie rewelacyjny, bo nieco kopiuje stylem poprzednie filmy, ale jest zwarty, nie nudzi i ma klimat, który mi się podoba. Daję 7/10 :).