Dom na końcu ulicy

House at the End of the Street
2012
6,0 39 tys. ocen
6,0 10 1 38660
4,8 10 krytyków
Dom na końcu ulicy
powrót do forum filmu Dom na końcu ulicy

Cały film naprawdę udany, mimo iż raczej nastawiałam się sceptycznie. Fajna fabuła, dość
naturalny, nieco spokojny, przyjemnie się patrzyło wieczorkiem, ale zakończenie było lekko
przesadzone i jak dla mnie zepsuło cały urok filmu. Było nieprawdopodobne, niepoważne i
przerysowane. Szkoda, bo gdyby nie końcówka dałabym filmowi znacznie wyższą ocenę. Mimo
wszystko warto obejrzeć, jak na horror - dość wciągający.

użytkownik usunięty
gnurfia

SPOILER ! SPOILER ! SPOILER !

A mnie końcówka zszokowała i to bardziej w ten pozytywny sposób. Do zakończenia myślałem, że jego psychika została... zepsuta, kiedy ta siostra zginęła, gdy spadła z huśtawki. Wtedy poczucie winy zrobiłoby swoje. Ale końcówka wyjaśnia to idealnie. Rodzice kazali mu nosić sukienki i udawać siostrę. Masakra.

A mnie dziwi jedno - w tym drzewie widać było twarz(ja nie zauważyłem) - czy to ma związek w jaki sposób została pochowana ta siostra? Przecież ojciec ją zakopał, nieprawdaż? A w pewnym momencie przyszło mi do głowy, że w tym drzewie są szczątki tej dziewczynki.

ocenił(a) film na 9

Hahaha ja to źle w ogóle odebrałam xD w takim razie kim była ta dziewczyna? Bo inaczej to odbierając nie zrozumiałam tego faktu ;O

użytkownik usunięty
kqcha6

Jaka dziewczyna? W tym drzewie to raczej jego siostra...

ocenił(a) film na 9

ta więziona przez niego

użytkownik usunięty
kqcha6

Ta pierwsza więziona - po prostu ją porwał, ale kiedy ją zabił(jak uciekała lasem to skręcił jej kark) musiał znaleźć drugą. I tak porwał kelnerkę z baru co postawiła mu ciastko na koszt firmy :) Domyśleć się tego można po bluzie ;) Jednak po tym jak główna bohaterka odkryła całą prawdę, zabił kelnerkę i wsadził do bagażnika :P Mam nadzieję, że zrozumiesz :D

ocenił(a) film na 9

hahahaa dokładnie rozumiem, dzięki ;D lecz i tak dziwne bo powiedział , że potrzebuje jej (tej zabitej kelnerki) choć główną bohaterkę poznał jako pierwszą. Dobre oko masz ;)

użytkownik usunięty
kqcha6

Główną bohaterkę po prostu polubił i nie chciał, aby stała się jej krzywda. Ale kiedy ta poznała całą prawdę to wolał obiekt swych westchnień zamienić na siostrę :P

ocenił(a) film na 9

Dziękuję za pomoc, film poplątany jednak bardzo ciekawy ;)