Dom nad jeziorem

The Lake House
2006
7,2 122 tys. ocen
7,2 10 1 122361
5,9 14 krytyków
Dom nad jeziorem
powrót do forum filmu Dom nad jeziorem

co to za g...o?!
rozumiem głupiego widza z juesej ale wydawało mi się że w tym kraju jest trochę normalnych ludzi. takiego gówna nie oglądałem dawno, a dokończyłem ten film tylko dlatego, że czekałem na coś sensownego i niestety nie doczekałem się niczego do samego końca. tego typu filmy są tak głupie i naiwne, że powinny zostać umieszczone w nowej kategorii - "supergnioty" jak do jasnej ciasnej można takie pierdy wymyślać, zero spójności, logiki, jakiegokolwiek sensownego podłoża, lepiej obejrzeć serial brazylijski bo tam jest przynajmniej jakaś logika.
jak niby ta bullock i ten piękny nagle się do ...ja spotkali skoro podróżowali w czasie... po prostu brak słów, szkoda czasu na takie zero.

wingtsun

Zamiast pisać że film jest beznadziejny lojalnie przyznaj się, że po prostu go nie zrozumiałeś!!! My ci go chętnie wytłumaczymy.. wtedy zobaczysz go jeszcze raz i ocenisz! Film jest naprawdę wspaniały, a takie wpisy jak Twój mogą tylko niestety zniechecić potencjalnego inteligentnego widza bo się zasugeruje! FILM JEST SUPER GDY SIĘ WIE O CZYM JEST I GDY SIĘ W NIEGO WCZUJE!! POLECAM GOOOORĄCO ! ;)

ocenił(a) film na 7
wingtsun

Widzę, że raczej nisko oceniasz większość filmów (1/10), no cóż możesz się postarać jakoś zróżnicować oceny - nie tylko skrajności.

A co do "Domu...", to film się bardzo przyjemnie ogląda; dobra gra aktorów, ciekawa (choć abstrakcyjna) fabuła, ładne zdjęcia i muzyka. Dobre kino relaksacyjne.

AniekaG

tak film ogląda się miło, bo to jest romans.. nie znam romansu, któryby się źle oglądało, no chyba, że to naprawdę supergniot, ale ten jest przyzwoity:) dlatego 5/10.. sory nie jestem w stanie dać wiecej, być może dlatego, że jestem uprzedzona do tej kategorii, ale trzeba przyznać gra aktorska dobra, film lekki w sam raz na luźne wieczory.. fabuła nie najgorsza - odrealniona, ale nie o to chodziło żeby było realnie.. generalnie polecam dla ludzi lubiących lekkie romansidła:) napewno dla wielbicieli horrorów wyda się nudne:P

ocenił(a) film na 8
jona13

Ja raczej też nie przepadam za typowymi romansami ale ten akurat to jak dla mnie trochę wyjątek. Może dlatego, że nie wydawał mi się pusty i prostacki jak większość tego typu filmów. Nawet dość oryginalnie im wyszła ta historia z pisaniem listów i łączeniem teraźniejszości z przeszłością. Poza tym wokół tytułowego domu nad jeziorem tworzy się specyficzny, miły, lekko melancholijny klimat. Aktorsko też jest dobrze. Oglądałam ten film późno w nocy i można powiedzieć, że mnie wyciszył i jakoś tak bardzo fajnie nastroił uczuciowo. Przypadł mi do gustu i chętnie do niego wrócę, szczególnie wieczorami. Dla mnie 7/10.

ocenił(a) film na 9
wingtsun

jak podróżowali w czasie? nie podróżowali ciemniaku , idź do szkoły lepiej , rozwiąż jakas krzyżówkę , pomyśl trochę , a filmy dla inteligentnych ludzi sobie daruj zaranie , obejrz sobie planeta 51 , Garfielda , czy atomówki

użytkownik usunięty
wingtsun

no cóż... może go nie rozumiesz, ale ocena mówi sama porzez się, nie? Ja osobiście go uwielbiam, jak dla mnie 10/10 i jeden z moich ulubionych!

wingtsun

Nie wiem, czy zauważyłeś w gatunkach "Fantasy", a to zazwyczaj oznacza brak realizmu, o ile się nie mylę... Widzę, że po
prostu kompletnie nie połapałeś się w tych różnicach czasowych, a bez tego trudno o zrozumienie całego filmu, więc Twoja
irytacja jest poniekąd uzasadniona. Gdybyś to ogarnął, zrozumiałbyś, jak "Bullock i ten piękny" (nawiasem mówiąc Reeves)
się spotkali. Obejrzyj jeszcze raz i postaraj się spokojnie przeanalizować te niuanse czasowe:) Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
miss_anonymous

czemu nazwałeś Reevesa tym pięknym? Nic nie mam do Twojego posta, tak z ciekawości pytam;];]