Dom nad jeziorem

The Lake House
2006
7,2 122 tys. ocen
7,2 10 1 122361
5,9 14 krytyków
Dom nad jeziorem
powrót do forum filmu Dom nad jeziorem

Co ludzią się podoba w tym filmie? Nie widziałem dawno takiego badziewia? Nudny, nudny i jeszcz raz nudny.

szczypcu

Zgadzam się w 100%,dla mnie i mojej żony był nudny jak cholera,nie ma się nawet co rozpisywać,po prostu nudny.

ocenił(a) film na 1
gregork1

Nareszcie jakaś normalna wypowiedź. To chyba najnudniejszy film jaki widziałam.

ocenił(a) film na 8
gregork1

Jak się człowiek nie potrafi rozpisywać to już jego problem, ale najczęściej związany z ptasim móżdżkiem. Film jest naprawdę niezły i fajnie wpływa na nastrój (mojej żony też). Do takich filmów trzeba dorosnąć i przestać słuchać Birtney Spears (nie wiem czy dobrze napisałem).

użytkownik usunięty
szczypcu

...to trzeba było sobie obejżeć Godzillę, Zabójczą Broń lub inny nie nudny film, może Marsjanie Atakują ... :)
Bardzo przyjemny romantyczny film.

szczypcu

"ludzią" - do szkoły idź, bo się tego czytać nie da...

szczypcu

Kto wpadł na taki durny pomysł i nakręcił ten film!
Scenariusz to dla mnie science fiction!!!

studentka

A co fabula za trudna dla waszych malych mozdzkow? :P nastepnym razem nie wybierajcie takich "trudnych" filmow, bo wtedy kazdy jest głupi i badziewiasty, kiedy nie mozecie go skumac.

ocenił(a) film na 4
pati_17

hehe napewno film ten nie nalezy do ambitnych i jakis strasznie trudnych, niektorzy poprostu uwielbija romanse ,ale ten jest cholernie nudny.....nie polecam (chcecie cos ambitnego polecam np. Zycie ukryte w slowach)
Pozdro:)

ocenił(a) film na 1
marla221

zgadzam się strasznie nudny, nawet obsada nie pomogła. Doskonały to on jest ale do zaśnięcia ;-), nie wzruszył mnie ani przez moment, nie polecam, strata czasu...........

użytkownik usunięty
gwawer

Lepszej opinii o tym filmie nie przeczytałam: Doskonały (...) do zaśnięcia ;) Gratuluję zwięzłości wypowiedzi, pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
szczypcu

A mi się podobał. Bardzo dobry film. Nawet mój chłopak płakał, a go bardzo trudno wzruszyć:P A zresztą - każdy ma innego gusta, każdemu podoba sie coś innego, więc nie rzucajmy się sobie do gardeł:)

szczypcu

Coż, może nie jest to film powalający ale też nie jest to na pewno "badziewie". Do tego filmu trzeba dorosnąc (niestety) i ktos o mentalosci "przedszkolaka" nie jest w stanie zrozumiec przeslania zawartego w obrazie. Jak nie ma ulicznych strzelanin, hektolitrow krwi i golych cyckow to rzeczywiscie "nuda" (sic!), gratuluje otwartego umyslu ;)

eugeniush

Chyba nie chodzi tu o to, aby pokazać, jacy to głupi są ludzie, którym ten film nie przypadł do gustu lub jacy to niedojrzali są ci, którym się eni spodobał. Uwagi w stylu "jesteś za młody". "niedojrzały", "ptasimóżdżek" świadczą o niskim doprawdy poziomie. A film może i romantyczny, ale mało poruszający. Dla tych, któych moja wypowiedź wyda się zbyt radykalna, dodam, że jestem niedojrzały i wzrusza mnie maszerująca prze Hokkaido Godzilla :)

maciej_kawinski

Wydaje mi się, że odbieranie tego filmu zależy: po pierwsze od charakteru, po drugie od nastroju, w jakim się znajdujemy. Mi bardzo się spodobał, chociaz muszę przyznać, że jest dość melancholijny. Ale jednak inny niż inne :)

ocenił(a) film na 10
szczypcu

Widze,ze tu kazdy ponad kazdym chce byc i kazdy slowami chce przebic drugiego,zabawnie. ;D Mi sie podobał,tyle powiem,a jak sie komus nie podobal-trudno. Nie wiem czy trzeba dorosnac,czy cokolwiek.

ocenił(a) film na 10
szczypcu

Dla mnie film nie jest nudny, jest niesamowity, świetny pomysł z ta skrzynka, niektore sytuacje naprawde daja do myslenia i sa trudne do wyjasnienia (w koncu to fantasy). Film mowi o prawdziwej i chyba jedynej milosci Kate. Daje 9/10

ocenił(a) film na 10
szczypcu

Może poprostu nie zrozumiałeś filmu mi piszesz że był bardzo nudny...Tak też moze być bo film jest niezły...:/

ocenił(a) film na 4
baska_89

Można przecież zrozumieć film i określić go jako nudny, to nie ma nic do rzeczy... strasznie przeciągany i przewidywalny, w połowie filmu myślałem że reżyser już nie ma pomysłu jak ciągnąć dalej te flaki z olejem... ode mnie 4/10 , spodziewałem się czegoś lepszego (chociażby ze względu na obsadę)

ocenił(a) film na 10
szczypcu

Dla mnie filmik był bardzo przyjemny. To fakt, że był dość przewidywalny, ale czasem dobrze usiąść sobie w fotelu i obejrzeć coś miłego, co skłania do refleksji nad czasem. Nie warto pisać czy ktoś musi dorosnąć do tego filmu, tylko (jak tu już ktoś napisał) ważny jest nastrój, moment życia w którym się znajdujemy, to co już w życiu przeszliśmy...
Moim zdaniem film ten jest godny uwagi i obejrzenia a wszystkim znudzonym i zniesmaczonym życzę by czym prędzej obejrzeli coś co im się spodoba :)