W filmie musi być jakiś błąd.
Rok 2004 Alex wprowadza się do domu i znajduje list------>2005(dokładnie nie wiadomo) po
wyprowadzeniu się z domu Alexa wprowadza się tam Kate, wyprowadza się w 2006 roku i
zostawia list który w 2004 roku w skrzynce znajduje Alex i w ten oto sposób udaje rozpoczyna
się "rozmowa w czasie". Alex z przeszłości poznał Kate z 2004, jednak miała chłopaka a nie
mógł jej powiedzieć o listach bo ona jeszcze o tym nic nie wiedziała, wzięła by go za wariata. W
roku 2006 nie dochodzi do spotkania ponieważ Alex ginie lecz Kate ani on jeszcze o tym nie
wiedzą.
A końcowa scena dzieje się 14 lutego 2006 roku, Kate przeżyła już rozmowy z człowiekiem z
przeszłości, zostawia ostatni list w skrzynce mówiący że jest przed domem i gdy się spotykają
dla obojga jest już czas teraźniejszy. To że spotkali się w teraźniejszości (oboje wiedzą o
listach) nie jest niczym dziwnym lecz nie mogę zrozumieć jak zadziałał ten ostatni list, jeśli
dobrze zrozumiałem Alex czytając ostatni list jest w roku 2004 (14 lutego) natomiast Kate
wrzucając go do skrzynki jest tego samego dnia lecz roku 2006, Alex wraca pod dom i spotyka
tam Kate... Albo coś przeoczyłem albo tu jest błąd.
Rzeczywiście to trochę drażniące. Ale musiało minąć zapewne te dwa lata. Prawdopodobnie reżyser myślał że widzowie tak będą skołowani tymi skokami w czasie że się nie połapią.
Mnie zdziwiła inna rzecz. Jak to możliwe że pani inteligentnej lekarce do głowy nie przyszło żeby wpisać w przeglądarkę internetową nazwisko pana znanego architekta i go odszukać.
Bo przecież mamy rok 2006 i komputer a nawet internet jest już bardzo popularny. Dziwi też fakt że pan znany architekt ciągle projektuje na desce kreślarskiej a nie na komputerze jak to od wielu lat (w roku 2006) robią nawet architekci w takim zacofanym technologicznie kraju jak Polska
Alex zginal w walentynki w 2006, Kate wyslala mu list w walentyki w 2008. W trakcie tej sceny dowiadujemy sie, ze czlowiekiem ktory wpada pod autobus na poczatku filmu jest Alex, ktory po zobaczeniu Kate wybiegl na ulice nie rozgladajac sie. W liscie Kate prosi go, by ten poczekal 2 lata i przyjechal do domku nad jeziorem 14 lutego 2008.