Dom nad jeziorem

The Lake House
2006
7,2 122 tys. ocen
7,2 10 1 122361
5,9 14 krytyków
Dom nad jeziorem
powrót do forum filmu Dom nad jeziorem

Film mi się podobał ale nie rozumiem zakończenia. Mógłby mi ktoś je wyjaśnić. Albo tam są jakieś logiczne błędy w fabule albo ten film jest po prostu trochę zagmatwany.

użytkownik usunięty
Martus_2

Kate chce uratowac Alexa przed smiercia, bo przypomina jej sie, ze to on umarl w jej ramionach. Zostawia list, zeby poczekal dwa lata i przyjechal do domku nad jeziorem. Alex oczywiscie spelnia jej prosbe i dzieki temu przyszlosc Alexa, a przeszlosc Kate sie zmienia. I zyli dlugo i szczesliwie :/

ocenił(a) film na 8

Nie rozumiem skąd on miał ten list, w którym go ostrzegała. Czytał go w jakimś domu. Ale nie wiem jakim.

Martus_2

W domu to on czytał list starszy gdzie było o tym gdzie maja sie spotka (gdzies na miescie gdzie on umarł) i było to jego domu nad jeziorem. Natomiast list w którym ostrzega go dziewoja dostaje w skrzynce na listy tuz przed wyjazdem na owe spotkanie. Moment ten charakterystyczny Bullock kleczy nad skrzynka i placze. Był to ich ostani list wysłalny bo potems ie spotkali.

ocenił(a) film na 8
Martus_2

Już mi kuzynka wyjaśniła zakończenie. Ale i tak chyba jeszcze raz obejrzę, żeby wszystko było dla mnie jasne.

ocenił(a) film na 6
Martus_2

w fabule sa logiczne bledy ,bo jakim cudem mogla sie zmienic rzeczywistosc kate? przeciez widziala jego smierc a potem nagle okazalo sie ze on zyje......bezsens.... poza tym jak ona mogla nie skojarzyc,ze wtedy na tej ulicy to ON umarl i wczesniej sie z NIM calowala....film sredni, troche nudny, nielogiczny,ale podoba mi sie jedna piosenka:)