Dom nad jeziorem

The Lake House
2006
7,2 122 tys. ocen
7,2 10 1 122361
5,9 14 krytyków
Dom nad jeziorem
powrót do forum filmu Dom nad jeziorem

Opinia

ocenił(a) film na 9

Jak dla mnie film rewelacyjny i taki magiczny... DO tego wspaniała rola przecudownego mężczyzny Keanu Reeves'a!
Natknęłam się na poprzednich wątkach na Wasze opinie na temat zakończenia, mianowicie niektórzy są niezadowoleni,że Alex jednak nie umarł. Ja sie z tego powodu osobiście bardzo ciesze.
To, że gdy się juz w sobie zakochali, a następnie Kate poprosiła go o nie pisanie do niej jak i to, że Alex czekał za jej prośbą na nią DWA lata, aby mogli się w końcu spotkać jest niesamowite i całkowicie oddaje cechę prawdziwego melodramatu. Przeciez nie zawsze główny bohater musi umierać lub też odejść. W tym filmie największym i praktycznie jedynym dramatem był czas dzielący zakochanych. Taka jest moja opinie,a ocena to 9/10.

użytkownik usunięty
aanuss91

witaj w klubie! To mój ulubiony film!

ocenił(a) film na 6

ja to na początku nie mogłam się połapać:)
Fajny film:)

użytkownik usunięty

jak ogladalam go pierwszy raz to tez za bardzo nie wiedzialam o co chodzi :) ale film jest wspanialy,naprawde potrafi powalic na kolana..uwielbiam go,no i oczywiscie wspanialych aktorow ( mysle ze to jest po czesci ich wielka zasluga ze film jest tak dobry,nie wyobrazam sobie w tej roli nikogo innego,Sandra i Keanu to wspanialy duet kazdy film z nimi z przyjemnoscia ogladam ) :)

aanuss91

Zgadzam się z Twoją opinią, z tą różnicą, że jak dla mnie Alex czekał na Kate 4 lata a Kate na niego 2 lata i to jest właśnie tragiczne w całym tym filmie... czekać na ukochaną osobę i wiedzieć, że czas upływa, że wszystko może się zmienić, że ta druga osoba nie będzie czekała... ech... wierność, czy ktoś dzisiaj wie co to tak naprawdę znaczy? :)
Film wspaniały, godny polecenia wszystkim ludziom :)

ocenił(a) film na 9
haruka13

Nie, kate czekała na niego tylko kilka sekund w jej świecie :) On musiał czekac te 2 lata zeby "dogonić" czas w którym ona żyje. Jest to doskonale zarysowane w filmie, bo kiedy Kate zorientowała sie ze Alex zginał wtedy na placu i pojechała do domu nad jeziorem zeby go ostrzec i popłakała sie, bo nie wiedziała czy uda jej sie uratowac ukochanego, to za moment widac Alexa podjezdzajacego samochodem, w innym ubraniu niż miał na sobie czytając list od niej :) on musiał czekac na nia 2 lata zeby dogonic jej czas. Ona w tym czasie nie zdarzyła sie nawet dobrze wypłakac :)

użytkownik usunięty
aanuss91

mój ulubiony film! Oczywiście cieszę się z zakończenia, uwielbiam, kiedy właśnie taj się filmu kończą, kiedy mamy już wrażenie, że będzie źle a tu BUM!