motyw z przesunieciami czasowymi był też w innym filmie Sandry "Przeczucie", i ten naprawde polecam bo w przeciwieństwie do DnJ jest bardziej wkrecający i nie taki romansowy
Zgadza się "Przeczucie" to lepszy i bardziej zaskakujący film. Dom nad jeziorem też mi się spodobał ale Przeczucie robi większe wrażenie ;)
Tak zdecydowanie Zaklęci w czasie (inny tytuł to Żona podróżnika w czasie) uwielbiam ten film i książkę i bardzo mi przypomina Dom nad jeziorem
tak jak ozzi_93 polecam z całego serca "Zaklęci w czasie". Zabawy z czasem są też wiadomo w każdym efekcie motyla, ale to nie ten gatunek, tak samo w JUMPERze (może nie tyle co dosłownie w czasie - ale skoki miedzy miejscami, choć jedno jest nieodłączne od drugiego).
Co do 'podobnych' do Pamiętnika polecam "Słodki listopad" - koniecznie! No i nowy, z Chainingiem - "Wciąż ją kocham", oprócz tego "Jack and Jill vs. the world"; "Kłopoty z blondynką"; "P.S. I love you" no i nieśmiertelny "Pearl Harbor" z Hartnetem i Affleckiem - to co do 'wyciskaczy łez' na których zawsze wyję i które mam w domowej kolekcji ulubionych
pozdrawiam
ja również zaklęci w czasie choć z Domen nad jeziorem sie nie ma równać bo Dom nad jeziorem jest lepsze,17 Again z Afronem;)