Dom nad jeziorem

The Lake House
2006
7,2 122 tys. ocen
7,2 10 1 122361
5,9 14 krytyków
Dom nad jeziorem
powrót do forum filmu Dom nad jeziorem

Keanu i Sandra - powtórka z rozrywki ??? Niepoinformowanym śmiało odpowiadam - Nie !!! To nie jest kolejna Speedowa , naszpikowana efektami opowieść , wręcz przeciwnie to obraz samotności dwójki obcych sobie serc , szukających chodż odrobine płomyka ciepła . Stojąc przed kinem rozmyślałem czy wydać te 14 zł na kolejną bezsensowną komedie romantyczną czy też zaoszczędzić pieniądze na bardziej ambitniejszą produkcje . Do dziś dziękuje sobie że posłuchałem instynktu i wybrałem właśnie ten film . Piękny , nierzeczywisty , spokojny , zmysłowy i przedewszystkim spójny , o Tobie , O Mnie , O Nas , O Was , dający nadzieje na lepsze jutro , łezka w oku zaczyna spływać na samą myśl . Zarzućcie mi że jestem głupi , że nie widziałem nigdy pięknego filmu o miłości , że pisze bzdury - zdania nie zmienie i naprawde POLECAM .

Alexanderrr

Musze sie z toba zgodzic :P a tak btw. dobry post :)

ocenił(a) film na 8
Snc71

Fajnie że ktoś po drugiej stronie ekranu ma takie samo zdanie jak ja . Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Alexanderrr

Taaak, naprawdę sama bym tego lepiej nie ujęła... Ja akurta o tym filmie dowiedziałam się od koleżanki ( dzięki Natala! :)) i także nie żałuję, że go oglądnęłam. Jest po prostu świetny... i tu nie trzeba żadnych słów komentarza... Pozdro

ocenił(a) film na 10
Alexanderrr

Dopisuje się do tematu.Film świetny,na końcówce łezki mi leciały...Polecam każdemu ten film.

ocenił(a) film na 9
Alexanderrr

Zgadzam się całkowicie. Też się zastanawiałam czy na niego iść, ale w tamtym momencie to był chyba najnormalniejsza pozycja więc poszłam, a teraz dziękuje za to Bogu.

veritas

zgadzam sie :) film jest fantastyczny i to nie dlatego że grają w nim moi ulubieni aktorzy heh ;] pozdrawiam ;]

ocenił(a) film na 8
Aleksaa

Fajnie że film zebrał tyle pozytywnych komentarzy bo naprawde jest wart uwagi , a już pod koniec listopada ( o ile się nie myle ) będzie on dostępny na dvd - ja w to wchodzę .

ocenił(a) film na 8
Alexanderrr

piękny ten nowy plakat naprawde robi wrażenie

Alexanderrr

Na początku, gdy o tym filmie usłyszałem nie przejełem się nim, ot kolejna produkcja w stylu "Tylko mnie kochaj" , jednak później postanowiłem zapoznać się z tym tytułem i powiem że całkiem przyjemnie mi się oglądało i pragnę zaznaczyć że orginału nie oglądałem.

Alexanderrr

Zgadzam się zupełnie z każdym słowem. Sam muszę przyznać, że oglądam trochę tych tzw. "romansideł" i przyznam, że różnie z nimi bywa, ale ten filmik jest naprawdę piękny i na bardzo wysokim poziomie. Świetny pomysł, znakomita gra aktorska i przede wszystkim przepiękna historia miłosna.
Po prostu polecam serdecznie każdemu!

ocenił(a) film na 9
Alexanderrr

Równiez sie zgadzam... ten film jest inny od tych wszystkich 'oklepanych' komedii romantycznych...to coś znacznie cenniejszego...
Strasznie mi się podobało a na koniec bardzo się wzruszyłam ;)

ocenił(a) film na 8
Mademoiselle

Między Keanu i Sandrą była chemia , w Speedzie nie zawiedli a tutaj wznieśli się nad wyżyny . Naprawde ciepło polecam ten film wszystkim jesiennym depresowiczą . Ach możnaby go chwalić w nieskończoność ....

ocenił(a) film na 8
Alexanderrr

W KOŃCU NA DVD - MARSZ DO NAJBLIŻSZEJ WYPOŻYCZALNI I OGLĄDAĆ PO KILKANAŚCIE RAZY , JA CHYBA SOBIE GO SPRAWIE NA GWIAZDKE.

ocenił(a) film na 8
Alexanderrr

W KOŃCU NA DVD - MARSZ DO NAJBLIŻSZEJ WYPOŻYCZALNI I OGLĄDAĆ PO KILKANAŚCIE RAZY , JA CHYBA SOBIE GO SPRAWIE NA GWIAZDKE.

Alexanderrr

Właśnie skończyłem oglądać. Dałem sobie na wstrzymanie z tymi łezkami bo wiem jak się to kończy w moim przypadku, zbytnio sobie nadzieje przedłużam w pewnej kwestii:) Fajnie, że odnalazłem w tym filmie potwierdzenie niektórych moich skrytych myśli, mam nadzieję, że dobrze odczytałem przekaz płynący z tego filmu i się nie zawiodę w niedalekiej przyszłości:D Kurcze, odnalazłem jakby odświeżenie ostatnich 2 lat w tej produkcji, chyba sobie będę co tydzień odświeżał bo to był cudowny okres w moim życiu:D

ocenił(a) film na 8
Different

Chyba każdy z nas miał wiele takich okresów w swoim nieprzewidywalnym życiu . Ja na temat swojego nic nie napisze bo rany jeszcze bolą a oglądanie tego filmu boli jeszcze bardziej co nie przeszkadza mi w kolejnej projekcji . Pozdrawiam .