Dom nad jeziorem

The Lake House
2006
7,2 122 tys. ocen
7,2 10 1 122361
5,9 14 krytyków
Dom nad jeziorem
powrót do forum filmu Dom nad jeziorem

ksiazka pod podloga.

użytkownik usunięty

nie wiem jakim cudem ksiazka Kate znalazla sie pod podloga w mieszkaniu jej i Morgana. Kiedy Morgan pracuje i kaze jej sciszyc telewizor ona idzie do sypialni i skacze po podlodze, gdyz rusza sie deska. okazuje sie, ze pod ta deska jest ksiazka 'perswazje'. moze ktos zauwazyl jak to sie stalo?

hmmm....powiem (a raczej napisze:P) Tobie,ze tez mnie to ciekawi.....

Pistacia

A ja myślę tak? w 2004 roku Alex mówi Kate, że kiedyś odda jej książkę, Alex pracuje na budowie, sadził drzewo przed jej apartamentem, więc w trakcie budowy mógł schować książkę, a że wie gdzie mieszka, bo podała mu adres, aby jej listy zwracał?

ifcia

bardzo mozliwe,a wrecz na 100 % prawdopodobne....Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
ifcia

ale on nie pracuje przy budowie TEGO bloku. On przeciez buduje domy dla turystow czy jakos tak.. a przeciez nie mozna sobie bezkarnie wlezc na teren budowy i zakopac ksiazki pod podloga.. jak narazie to jest faktycznie jedyne wyjasnienie, ale jak dla mnie jest ono troche naciagane.. no coz, obejrze kolejny raz, moze wtedy zauwaze. a jak nie to bede zyla w nieswiadomosci:)

ocenił(a) film na 8

Ale przecież Alex mieszkał w tym mieszkaniu przed Kate, wtedy gdy ona była
w domku nad jeziorem...

ewelka_87

Ale tu sie dzieje....przemyslalam cala sprawe szybciutko i tez mnie to zastanawialo.....ale ostatecznie:moze domu tego nie budowal ale fakt faktem chyba mieszkal.....
Chyba musze obejrzec jeszcze raz aby wszystko wyjasnic samej sobie :P

Pistacia

Ja mam trochę inną hipotezę. Otóż to mieszkanie stało bardzo długo puste (jeśli dobrze pamiętam to przez rok). W tym czasie Alex mógł się zakraść do tego lokalu i podłożyć tam książkę, ponieważ wiedział gdzie Kate zamieszka.

Ale to tylko moja hipoteza

Alex celowo zamieszkał w tym mieszkaniu (wiedział z adresu korespondencyjnego, że w nim zamieszka Kate). Wyraźnie się tam wprowadzał (wnosił biurko), a scena, w której przy tym biurku i słabym świetle lampki rozmawia z bratem o Kate i o tym, że odeszła, to był właśnie ten dom.
Później była też krótka scena, w której widać było, że z książką w ręku podjął jakąś decyzję.

użytkownik usunięty
ciekawa00

o. tego nie przyuwazylam. aczkolwiek calkiem mozliwe.
co prawda tez nie przyszlo mi do glowy, ze on zamieszkal w tym mieszkaniu co ona.
inna rzecz, ze przeciez on mowil, ze budowa potrwa jeszcze ze 14 miesiecy. mowil to na samym poczatku. wiec wydawalo mi sie, ze Kate bedzie pierwsza lokatorka tam.

film jest dobrze zakałapućkany :-) !!!!!!!!

ocenił(a) film na 8

Po prostu chodzi o to ze on jej obiecal znalezc sposob azeby ksiazka sssssssspowrotem;) trafila do rak Kate:D.W filmie nie ma wyraznego sposobu jaki znalazl...film mial byc romantyczny...on jej obiecal, ona o tym nie wiedziala...a pozniej przypadkiem znalazla...coz za romantyzm!!!!! ;D ;D ;D