,, myślisz , że wiesz czym jest horror?
Zrozumiesz , że nie wiesz nic " - ,,że nic nie wiesz" lepsze by było .
Horrorem była nuda wiejąca z tego filmu i horrorem jest obraza tym gatunkiem . Raczej komedia obyczajowa było by lepsze ...
Kiedy zobaczyłam ten napis na reklamie, od razu wiedziałam, że chodzi jedynie o zbicie kasy. Dlatego zamierzam omijać tę produkcję szerokim łukiem.
No tak - film ma świetne recenzje ale słabą reklamę więc go nie obejrzę. Brzmi rozsądnie :P.
Wręcz przeciwnie. Film jest reklamowany we wszystkich możliwych miejscach, a opinie oglądających są w większości negatywne. W tej reklamie chodzi o to, żeby ściągnąć widza do kina obiecując mu dobre kino grozy. Po filmie okazuje się, że była to obietnica bez pokrycia.
Kac Wawa też miał być hitem, a wyszło co wyszło.
"W większości negatywne"? Oceny zza oceanu (i UK) bardzo pozytywne, na imdb średnia 8.2 (przy 10.000 głosów), 92 na RT (krytycy) i 84% (widzowie).
Przede wszystkim: to nie jest horror czysto-gatunkowy, lecz bardziej komedia grozy w stylu "Shaun of the Dead" czy zeszłorocznych "Porąbanych" ("Tucker and Dale vs Evil"). Może kampania promocyjna jest bardzo mylna (głównie przez porównanie do "Piły" - bezsensowne i żałośnie grające na oczekiwaniach publiczności), ale w sumie film NAPRAWDĘ jest o tym, "czym jest horror" - bo to komentarz na temat gatunków i powtarzających się w nim klisz. Warto dać szansę, ale przede wszystkim jeśli kocha się horrory i zna "reguły" gatunku, typy postaci itd.
no i taki komentarz mi sie podoba. z ciekawości zobacze ten film, ale poczekam, nie polece do kina :)
serdecznie pozdrawiam :)
W takim razie ostrzegam przed spoilerami, które pewnie od piątku zaleją te forum ;). Osobiście polecam wyjście do kina, bo to przednia zabawa - jest krwawo, zabawnie, inteligentnie, a całość zaskakuje i po prostu świetnie się to ogląda. Brakuje mi ostatnio takiego kina. Pozdrawiam :)
Popieram w całej rozciągłości! Manni masz absolutną rację. Widziałam wczoraj w kinie i robi naprawdę świetne wrażenie. Warto się wybrać. Nie ma nic wspólnego z Piłą ale to prawda jest bardzo zabawnie, krwawo i zaskakująco!!! Myślę, że promocja bardzo zaszkodzi temu filmowi ale cóż...
bym polemizowal odnosnie humoru na poziomie Shaun of the Dead. Tam jest autentyczny zabawa z grozy, smieszne gagi, komediowe zagrania aktorow. Tutaj humor jest kompletnie inny. W trakcie ogladania zaczynamy rozumiec ze ten film to komedia, z minuty na minute az do finalowej sceny mozemy zrozumiec jakie byly intencje tworcow. Jesli ktos idzie na ten film oczekujac komedii moze sie bardzo zdziwic. Najlepiej wlasciwie isc na ten film kompletnie z niewiedza, jak to ja uczynilem. Ogladalem trailer tego filmu w kinie i po nim pomyslalem sobie ze mamy tutaj cos w rodzaju WrongTurn i StarGate a w koncu wyszlo wszystkiego po trochu. Mozna powiedziec ze ten film ma bardzo oryginalna fabule ale tutaj bym nie byl taki pewny. Po prostu ten film to umiejetne zlepienie mnostwo pomyslow z roznych filmow, zaczynajac od momentu gdy czujemy sie jak w filmie House of Wax a bardziej jak Evil Dead, konczac na niemalze na Clash/Wrath of Titans. Ja osobiscie w ten konglomerat wrzucilbym podobienstwa do chociazby nawet ManInBlack ... kurcze, wszystkiego tutaj mamy po trochu. Moim zdaniem ten film ma wartosc tylko dlatego ze ktos w koncu sprobowal udanie polaczyc przynajmniej trzy gatunki filmowe - horror (niemalze gore) + sci-fiction + komedia.