Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98671
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Po obejrzeniu nadal nie wiem o co tu chodzi ;) NIE POLECAM

ocenił(a) film na 9
Trolleczek

a ja polecam Tobie jakąś recenzję i myślenie :)

ocenił(a) film na 4
extranick

Dzięki za radę ;) Teraz tak sobie myślę: "Czemu ten film ma taką słabą ocenę?" - Już wiem! Dlatego że nie ma najmniejszego sensu ;)

ocenił(a) film na 9
Trolleczek

to, że nie ma sensu, to najgłupszy zarzut, co do tego filmu. Może mało horrorów widziałeś w życiu i dlatego nie załapałeś konwencji. Fabuła jest dziwna i zwariowana, ale wszystko ma sens. A co do oceny, to bardziej adekwatna jest na imdb :)

ocenił(a) film na 4
extranick

oky, szanuję, że Tobie się podobał, więc usznuj to, że mi się nie podobał.

ocenił(a) film na 9
Trolleczek

Nie chodzi mi o to, że Ci się nie podobał, tylko z tego co napisałeś, to Ty go nie zrozumiałeś, a więc nie mógł Ci się podobać, jak nie wiesz o co w nim chodziło :P

extranick

Nie rozśmieszaj mnie kolego. Ten "pseudohorror" jest żałosny i tyle.

ocenił(a) film na 10
bartoszcyc8

Kolejny typ, który nie zrozumiał, że to jest komedia nabijająca się z horrorów piszący takie coś. Ludziska jeżeli jesteście głupi to nie udzielajcie się na forach tego typu bo robicie z siebie totalnych idiotów... ;\

DeGreZet

Głupi to może ty jesteś. Widzisz co jest napisane w gatunku? Horror matole, więc mam prawo oceniać film jako horror.

ocenił(a) film na 10
bartoszcyc8

Argument "a nie bo ty" widzę, że trzymasz poziom jaki opisałem.
Tu nie chodzi o gatunki tylko o znajdywanie zabawnych elementów, które wyśmiewają horrory (osoba z IQ powyżej 50 zauważa takie rzeczy...), ale jak już przy tym jesteśmy to chyba pisze przy gatunku też satyra co nie? Nie zdziwię się jeżeli nie wiesz co to znaczy bo już pokazałeś swoją inteligencię obraźliwą i nieuzasadnioną odpowiedzią.

DeGreZet

Przeczytaj to co napisałeś, a następnie weź rozbieg z 10 m i walnij głową w grubą ścianę, taką 1-2 m grubości. Jeśli to nie pomoże, to polecam poprosić kogoś, aby przywalił ci młotkiem takim 10 kg. Można go kupić w Castoramie.

ocenił(a) film na 10
bartoszcyc8

Twoja wypowiedź nie ma sensu i jest aktem deperacji po tym ja Cię zniszczyłem psychicznie, pozwól więc, że ją zignoruje i banem na twoją osobę zakończę tę płytką i jak widać zbyt trudną dla Ciebie dyskusję. Widać, że nie masz argumentów na nią i jedyne co robisz to piszesz jakieś bzdurne rady, które mają na celu mnie obrazić, ale tylko i wyłącznie robią z Ciebie większego debila.

BTW.
Gdzie ty widziałeś ściany o grubości 2m? o_O
Mają takie w twoim psychiatryku? Nie wnikam.

DeGreZet

Mało w życiu widziałeś chłopczyku. Pierwszy pokazałeś poziom jaki prezentujesz swoją małą żałosną osobą. Weź się za coś innego, bo na filmach to ty się nie znasz. Po co mam ci podawać argumenty, skoro sam żadnego nie podałeś? Nielogiczne. Pozdro kmiocie.

ocenił(a) film na 10
bartoszcyc8

Człowiek, który ukrywa swoje oceny twierdzi, że ja nie znam się na filmach.... Każdy ma swoje gusta i tyle (ja mam przynajmniej odwagę je pokazać), jednak ty po prostu jesteś głupi jak już napisałem - nie potrafisz wyróżnić cech danych filmów i zarzucasz im coś co nie było w nich priorytetem. Jeżeli nie umiesz znaleść moich argumentów w poprzednij wypowiedziach to twój problem, ale nie mów przynajmniej, że ich nie ma bo kolejny raz robisz z siebie idiotę.
Tylko dalej brniesz w coś w co nie powinieneś, obrażasz mnie bez powodu twierdząc, ze wiesz coś o życiu i że znasz się na czymś. Sądząc po twoich obelgach to pewnie jesteś z gimnazjum, a ja nie mam zamiaru tracić czasu na urzeranie się z dzieckiem, więc kończę temat. Możesz sobie odpisać na tę wypowiedź (sądząc po twojej inteligencji napewno to zrobić i pewnie znowu zaczniesz mnie obrażać), ale ja już skończyłem.
Pozdro, przykro mi, że musiałem poznać twoją osobę z tak złej strony już na początku i że nie jest Ci wstyd prezentować się w ten sposób...

DeGreZet

Przeczytaj plakat filmu i może dotrze do twojej zakutej pały, dlaczego ten film mi się nie podoba.

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 10
DeGreZet

http://1.fwcdn.pl/po/76/84/487684/7476541.2.jpg
Faktycznie masz rację.

DeGreZet

Spójrz na główny plakat. Lepiej?

ocenił(a) film na 10
bartoszcyc8

Głowny plakat. hehe
To tylko polska wersja (BARDZO ZŁA), a główny to oznacza oryginalny czyli angielski....
Nie możesz oceniać filmu na podstawie źle zrobionej reklamy w danym kraju. FIlm nie jest polski, więc nasz plakat nie ma znaczenia i to co tam jest napisane nie powinno ważyć na ocenie/interpretacji. Przecież jakby np. jakaś wielka i genialna produkcja pokroju Ojca Chrzestnego doczekała się Dubbingu PL i byłby on beznadziejny to w minusach filmu nie napiszesz, że zły dubbing bo to nie wina jego twórców.
Źle oceniłeś film bo zmylił Cię głupi polski plakat. Ja również go widziałem przed obejrzeniem i nastawiłem się na ostrą siekę i rzeź, ale dostałem coś lepszego i głębszego. Nie myśl schematami tylko daj się porwać....

DeGreZet

Na IMBD ten film ma przypisane gatunki : HORROR, Mystery, THRILLER, więc jak powinno się oceniać ten film? Chyba według gatunku, co? Jak widać nie tylko w Polsce jest to horror.

ocenił(a) film na 10
bartoszcyc8

I tu się mylisz i to w dwóch kwestiach. Po pierwsze gdyby ludzie robili filmy według określonych zasad danych gatunków to już dawno zabrakłoby miejsca na oryginalność. Łączenie gatunków w nowatorski i fajny sposób jak w tym filmie to tylko i wyłącznie plusy.
Drugą sprawą jest to gdzie patrzysz. Prawda na zagranicznych serwisach nie ma wzmianki o tym, ze film to komedia, ale niemal każda recenzja od znawców kina o tym przypomina. Po za tym jak już przytaczasz info z innych serwisów to przydałoby się dodać informacje o średniej ocen tego "żałosnego" (jak to nazwałeś) filmu.
http://www.metacritic.com/movie/the-cabin-in-the-woods - Metacritic
http://www.rottentomatoes.com/m/the_cabin_in_the_woods/ - Rotten Tomatoes
http://www.imdb.com/title/tt1259521/ - IMDb
Horrory ze średnią 72/100 to naprawdę arcydzieła w swoim gatunku.
To są te najważniejsze. ;)

ocenił(a) film na 5
Trolleczek

pomysł ciekawy. Daje 6 a jak na mnie to dużo bo nie gustuje w filmach grozy. Zamiast zombiaków wolałbym żeby wybrali jakąś bestie np. jednorożca:)

Trolleczek

Boś żeś tępy jak but. hahahaha Film jest fenomenem w ostatnich latach. Jest to połączenie horroru i komedii, ale nie w stylu strasznego filmu. Tylko czegoś o niebo lepszego. Jeżeli szukasz filmu przepełnionego krwią to proponuję drogę bez powrotu wpasuję się ta krwawa miazga w twoją sieczkę mózgową. Od tej pory zaczynam szukać podobnych filmów ponieważ jest prze genialny. A fabułą niszczy wszystko!!!

ocenił(a) film na 4
rebelliousxx33

Podaj mi choć jedną scenę, która mówi, że ten film to komedia

ocenił(a) film na 5
Trolleczek

Nie jestem w stanie odtworzyć scen, ale mogę szczerze powiedzieć, że oglądąjac film ze znajomymi śmialiśmy się. Postać Marty'ego sama w sobie była śmieszna.

ocenił(a) film na 9
pikselowa

Tyle, że to nie miała byś komedia a satyra - to trochę się różni. Film wtedy jest zabawny ale nie taki, żeby ryć się ze śmiechu pół godziny. Jak dla mnie się podobał i popieram gościa extranick, ale Trolleczkowi też się nie dziwię, bo jeśli go nie zrozumiałeś to faktycznie nie mógł Ci się podobać. A trochę tam trzeba pogłówkować żeby zajarzyć.

P.S. Zajarzy się go jeśli obejrzało do końca. (Niektórzy mają nawyk wyłączania filmu po 30 min a potem ocenianie "według własnego upodobania").

To tyle, a... jeśli podobał się Wam ten film to pewnie oglądaliście również Piranię - pierwsze połączenie komedii z horrorem. Tam dużo więcej śmiechu, a elementy horroru grają rolę drugoplanową (zatem odwrotnie niż tu), ale warty obejrzenia :) Byłem na tym w 3D, tyle, że to chyba była już druga część czyli tzw. Pirania 3DD.

ocenił(a) film na 4
slitek1

Film po jakimś czasie zajarzyłam, ale ogólnie wykonanie mi się nie podobało..

ocenił(a) film na 9
Trolleczek

Masz takie prawo, gdyby każdy miał taki sam gust to byśmy walczyli tylko o jedną kobietę na odwrót :D

slitek1

no bo nie był taki że siedzieliśmy uśmiani cały czas. jednak był naprawdę dobry jak na SWÓJ GATUNEK.

ocenił(a) film na 7
rebelliousxx33

Inny niż inne horrory itp, ale niezbyt dobrze zrealizowany za pomysł duży plus ale realizacja.. pożal się Boże..