nie widzialam REC 3 wiec nie powiem czy lepszy. ja nadzieje w horrory stracilam juz jakis czas temu:( mnie sie nie podobal. nudnyy. wogole nie straszny, kinwencja do mnie nie przemówila. taka tam bajeczka... nie polecam.
Jeśli straciłeś nadzieję w horrory, to uderzaj w ciemno (a jeśli lubisz Jossa Whedona to tym bardziej). Nie jest to typowy horror (ale strasznie też bywa), a bardziej satyra na współczesne kino grozy. Twórcy zadali sobie pytanie: "Dlaczego ta glupia blondynka zawsze ginie?" i tym filmem spróbowali na nie odpowiedzieć. Na moje wyszło świetnie. Znajdziesz sporo odniesień do wielu filmów oraz książek (m.in. Hellraiser, Lśnienie, Martwe Zło, proza Lovecrafta) i usłyszysz bardzo dobrze napisane, błyskotliwe dialogi. Na zmęczenie horrorem - lekarstwo jak znalazł.
dzieki wam za odpowiedzi, moze i sie na niego wybiore, szkoda tylko ze, tak jak wspominacie. malo straszny. poszedlbym na horror po ktorym wyszedlbym rowno... przestraszony.
Jeśli chcesz obejrzec film, którego totalnie się nie spodziewasz i jesteś otwarty na swojego rodzaju innowacje (choc można było zaobserwowac pewne zabiegi zastosowane w tym filmie w innych, wcześniejszych produkcjach) to .. idź czym prędzej i baw się dobrze!:)
Natomiast jeśli chcesz horroru, po którego seansie będziesz modlił się, aby było jeszcze jasno po wyjściu z kina to .. nie idź, nie ten tytuł.
Na Rec 3 byłem w poniedziałek, na Domie wczoraj. Powiem tylko tyle: Rec 3 jest słabszy od Reci Rec 2, a Dom rewelacyjny !!!
na rec 3 bylem w srode i powiem tak film wporzo moim zdaniem powiewa klimatem gry dead island szlo zobaczyc lecz calkiem inni niz poprzedniki a 2 godziny temu wlasnie wrocilem z filmu dom w glebi lasu i szczerze powiedziawszy jestem zaskoczony tym filmem poniewaz jest calkiem inny niz wszystkie dotychczasowe horrory ktore ogladalem troche fantastyki tam bylo. szczerze oba firmy mozna zobaczyc ale ten zdecydowanie jest o niebo lepszy od reca 3 :) pozdrawiam
Rec 3 jest tragiczny! Nie umywa sie do 1 czesci! Kto siedzi w uniwersum zombie ze tak powiem bedzie grubo zawiedziony! Na prawde slaby! Slaby! SŁABY! Kabiny w lesie... Szczerze nie ogladalem calego... Ale dobrze ze przy smierci Ch. Hemswortha nic nie jadlem bo bym sie udlawil ze smiechu! Filmweb z calym szacunkiem przesadzil z logo filmweb poleca!
dajcie spokoj, rowniez bylem na Rec'u wczoraj, jedna z najsmieszniejszych rzeczy (bo bylo ich naprawde sporo) bylo to ze biegali po tym "lesie" jak porabani jakby nie wiedzieli gdzie jest wyjscie, toz to chyba byl tylko sredniej wielkosci ogrod przy sali bankietowej...nie mogli dobiec do ulicy czy cos?
dokladnie tragedi pelno w tym filmie. Mnie urzekl moment w ktorym panna mloda rozmawia ze swoim chyba szwagrem ktory zostal ugryziony... mowi do niej jak mu zle i nie dobrze... jeszcze sie nie zmienil w zombie a tamta idiotka upierdziela mu glowe...... smiech na sali! z drugiej strony opcja ze zombie to dzielo szatana nie wirusa calkiem innowacyjne i ze probuja uratowac panne mloda ucinajac jej reke nie wazne juz w jaki sposob. To bylo ok! ale to nie ratuje tego filmu!
Po pierwsze to trzeba zacząć od tego, że Dom w głębi lasu to nie jest horror. Jeżeli ktoś idzie do kina z myślą, że ten film go przestraszy to się grubo myli...
Nie, tam jest napisane: "Myślisz, że wiesz, co to horror?" a nie "To jest horror". A to jest różnica ;).
Czyli lepiej nie iść z moją drugą połówką, który po REC 3 stwierdził, że teraz chce prawdziwego horroru. Zaś się nasłucham jakie to ja filmy wybieram :P
troche bez sensu ze ten film nie przestrasza, poniewaz skoro na plakatach jest napisane "Myślisz, że wiesz, co to horror" a horror z laciny znaczy: groza, strach, powinien byc jeszcze straszniejszy od wczesniej wydanych filmow tego gatunku, a mowisz ze tak nie jest.