Dom woskowych ciał

House of Wax
2005
5,4 72 tys. ocen
5,4 10 1 71626
4,8 13 krytyków
Dom woskowych ciał
powrót do forum filmu Dom woskowych ciał

... dopiero później można mówić o napięciu i starchu. Jest tutaj kilka scen podczas których widzowie zasłaniają oczy ... jednak nie z przerażenia ... nie dlatego, że zaraz coś wyskoczy na ekarnie ... ale dlatego, że możemy poczuć się jak w rzeźni, gdzie zamiast zarzynanych świń mamy ludzi. Ucinanie palców, zrywanie skóry, przebijanie mózgu, rozcinanie ścięgien ... to wszystko możecie obejrzeć w "Domu Woskowych Ciał". PS: Nie mówię, że to źle (jak kto lubi ;) ) ... po prostu ostrzegam ;)

____OSCAR____

brrr... filmu nie oglądałam bo wlaśnie tego sie obawiam. Strasznie nie lubie takich scen ale moze sie odwaze :P

____OSCAR____

ja myslałam ze zwroce caly popcorn... blech....

ocenił(a) film na 2
____OSCAR____

Chyba nigdy nie ogladales MAKABRYCZNEGO filmu ;) Jedyna makabra w tym filmie byla sam Paris i jej gra aktroska! Wlasciwie to ona sie do tego filmu nawet nadawala bo sam wygladala jak ta figura woskowa zero emocji na twarzy coby sie nie dzialo.

ocenił(a) film na 3
BelzeBoobies

Zgadzam sie, film jest masakryczny. Tak beznadziejny, ze masakra :\ Ale tutaj nie ma drastycznych scen, wszystko juz było. I to dawno. Ani nie ma krwi, ani nie ma fabuły, ani nie ma klimatu, ani nie ma scenariusza, a aktorstwo - bleh. Gdy zobaczyłem grę Paris Hilton - hahahaha... Gdy wszystkie te niby straszne fragmenty, podczas których widz miał podskoczyć, były tak przewidywalne, że robiłem tylko jedno - hahahaha...
A wracając do drastycznych scen, to nie wiem, moze gdybym miał 12 lat to by mi obrzydziły(a film od 15), ale teraz wyglądaja poprostu komicznie - hahaha. Nie mogłem wytrzymać ze śmiechu jak chciał wydostać kolegę z woskowej otoczki :p ALbo jak zginęła Paris - hahahaha... Ten film, jest słabiutki, nie ma żadnych mocnych stron. To nie to co egzorcysta :D Tam był prawdziwy klimat !

ocenił(a) film na 7
____OSCAR____

oczywiście w zrywaniu skóry, przebijania mózgu itd itp daleko temu filmowi do dzieł Georga Romero z serii "żywe trupy.." hehe...jednak czegoś brakuje, a raczej jest za szybki przeskok od sceny do sceny...brakuje tego klimatu, które miały horrory z lat wczesniejszych. Tutaj klimat, groza zastąpiona jest pokazaniem, jak słusznie zauważyłes, zarzynanych ludzi. a gra Paris Hilton, w ogóle jej cała postać to nieporozumienie...

____OSCAR____

Masakryczny?? makabryczny ???
:|
poogladajcie Cannibal Holocaust, Cannibal Ferox, Necromantik i kilka podobnych filmów...jesli Wy uwazacie ten film za masakr., makabry..
to na tych wymienionych przeze mnie filmach zeszłoroczna wigilijna kolacje zwrócicie :)

hihihaha

Przecież w tym filmie nie ma nic strazsnego. Był taki straszny jak Straszny Film 3. Co do makabrycznych scen to ja takich nie widziałam. Wyjatek: Jak Vincent jeszcze głębiej dobija kołek w głowe Paris ten dzwięk był straszny.

anksunamu

Wow, jak taki straszny to rzeczywiście "STRASZNY".
Chociaż po tym waszych wszystkich komentarzach, jestem trochę podłamana, bo myślałam, że to będzie taki "letszy" horror :].

ocenił(a) film na 7
aniaby

przeciez to wszystko juz bylo :) To typowy przepis na komercyjny koktajl hollywood. dobre motywy z filmow np. hoopera, aktorzy jak lalki (w dodatku ciency), dodaj motywy "rodzinne" i zrob banalne zakonczenie ;D wszyscy ktorzy tak sie teraz zachwycaja niech obejrza muzeum figur woskowych.. bodajze ze 60 roku ? moge sie mylic co do daty :)