Dom woskowych ciał

House of Wax
2005
5,4 72 tys. ocen
5,4 10 1 71626
4,8 13 krytyków
Dom woskowych ciał
powrót do forum filmu Dom woskowych ciał

Typowy przeciętniak

użytkownik usunięty

Nie rozumiem ludzi, którzy wystawiają temu filmowi 10/10. „House of Wax” koło arcydzieł horroru czy w ogóle kinematografii nawet nie stał. Z drugiej strony na pewno nie zasługuje na 1/10 chociażby ze względu na wspaniałą scenografie, której stworzenie wymagało naprawdę sporo pracy. Tak wiec mam prośbę do ludzi pozbawionych umiaru. Obejrzyjcie tego typu dzieła

http://www.youtube.com/watch?v=pu7K-vH7r-0

A dopiero potem obwieszczajcie, że to najgorszy film świata czy kompletne nieporozumienie. Zalety filmu:

- Naprawdę imponująca scenografia, choć za 40 milionów można było stworzyć coś o wiele większego.
- Elisha Cuthbert. Wybitnie nie zagrała, ale dość fajnie się na nią patrzyło.
- rurka w głowie Madrid Sheraton
- Pomimo schematycznej fabuły parę nieprzewidywalnych scen i motywów. Np. chyba każdy się zastanawiał czy ten, redneck który podwoził Elishe i Padalca zaatakuje ich czy tez nie. Podobnie nie znając wcześniej fabuły lub jej zarysu raczej trudno było wpaść na to, że mieszkańcy są zrobieni z wosku. Przynajmniej ja, kiedy pierwszy raz zajrzeli do kościoła byłem świecie przekonany ze odbywa się tam msza.

Podsumowując 5/10

ocenił(a) film na 7

O matko! Ten filmik wymiata! xD

Przyłączam się do Twojego apelu. Stworzenie przeciętnej produkcji, którą da się obejrzeć wcale nie jest taką prostą sprawą.