Dom woskowych ciał

House of Wax
2005
5,4 72 tys. ocen
5,4 10 1 71626
4,8 13 krytyków
Dom woskowych ciał
powrót do forum filmu Dom woskowych ciał

kurde juz staje sie regula ze hollywood marnuje pomysly na dobre filmy bo mozna na prawde byloby wykrzesac z niego cos wieej niz marna dawke ucieczki przed kims kto prubuje cie zabic temat okrojony juz bardzo i to widac po tym filmie niby mial byc swierzy niby mial byc straszny niby mial byc ciekawy a no musze was rozczarowac nic z tego!!! film jest strasznie przewidywalny od razu mozna rozszyfrowac kto przezyje cala masakre eh co tu duzo gadac film jest mizerny tak jak byla mizerna texanska masakra pila mechaniczna bot o film tego pokroju czyli nic ciekawego nawet miejscami nudna ucieczka przed morderca ale oczywiscie film konczy sie dobrze i ktos mu ucieknie eh jak dla mnie szkoda czasu zmarnowanego na ten film bo moglem go sporzytkowac na cos innego a wiec FILM POLECAM TYM KTORYM PODOBALA SIE MASAKRA PILA MECHANICZNA a pozostalym lubiacym sie czasem przestraszyc zalecam czekanie na cos wartego uwagi a nie marnowanie czasu na to cos co inni nazywaja filmem(nie chcialem nikogo urazic) zeby sie nie zawiesc tak jak ja ufff skonczylem pozdro

ocenił(a) film na 1
YebaK

dno, dno i jeszcze raz dno. Takie horrory to się krecilo w latach 80 - ch. Nie bylo sie czego bać, chociazby w przeciwieństwie do Ring. No i ten ciągle za ciemny obraz, jakby autor mial wiecej do ukrycia niz pokazania.Slabiutko i grubo ponizej oczekiwań. Co najwyzej 3/10. Kurcze ja naprawde obejrzalem ten film na przewijaniu!!!!

bravo_4

Do The Ring to się nawet nie porównuje takich filmów :P.
Ja miałam ciemny obraz, bo oglądaąm na komputerze słabą kopię, nie wiem jak Ty :).

ocenił(a) film na 1
aniaby

oglądalem na ekranie telewizora, kopia rewelacyjna n ie byla, ale to nie ma znaczenia. Ten film po prostu zostal tak zrobiony. Jak się chce ukryć niedociągnięcia wynikające np. z ograniczonych kosztów produkcji, albo generalnie braku pomyslu to się robi "ciemny" film lub kreci się z notorycznie "wiercącej" się kamery żeby ukryć szczególy. Takie filmy to mogly strzaszyć 20 lat temu kiedy nie bylo jeszcze takiej techniki, a nie w 2005 roku. Caly film byl ponadto cholernie pretensjonalny i maksymalnie schematyczny. Po prostu badziew nie z tej ziemi. Dziwie się ze zostal wogole dostrzezony w calym tym zalewie i sprowadzony przez dystrybutorów do Polski.

bravo_4

Hm... The Ring2 też był ciemny? Oglądałam jego kopię również słabą i było ciemno, że się gówno widziało :/.
To samo w House of Wax.

ocenił(a) film na 1
aniaby

japońską wersję The ring 2 ogladalem na DVD (wydanie do gazety) więc byla bez zarzutu. Ale to nie chodzi w tym wypadku o kopie. Film po prostu byl slaby.

YebaK

Ja bym Was wszystkich pozamykał za ogladanie divixów... i tyle, a co do House of Wax, jezu tem film niema byc ambitny, ma byc dla ludzi którzy chca sie troche przestraszyc... chcesz zobaczyc ambitny film - idz do kina i ogladaj japonskie horrorki... to jest amerykanskie kino :P

ocenił(a) film na 1
Raven_13

dla ludzi, ktorzy chca sie troche przestraszyc tez sie niestety nie nadaje, bo film jest bardziej smieszny niz straszny. a co do azjatyckich horrorow to sie powoli zaczynaja robic monotonne. ile mozna jechac na tym samym schemacie...

ps. a Ty co, nigdy nie skalales sie ogladaniem divxa??

YebaK

the ring to była chała, i nudny jak nie wiem co, myslałam ze usne, nie wiem czemu sie tego tak czepiacie moim zdaniem nawet taki niezłybył, co prawda zadna rewelka ale napewno lepszy niz ring............... pozatym skoro tak wybrzydzacie to sami nakeccie cos dobrego