kurde juz staje sie regula ze hollywood marnuje pomysly na dobre filmy bo mozna na prawde byloby wykrzesac z niego cos wieej niz marna dawke ucieczki przed kims kto prubuje cie zabic temat okrojony juz bardzo i to widac po tym filmie niby mial byc swierzy niby mial byc straszny niby mial byc ciekawy a no musze was rozczarowac nic z tego!!! film jest strasznie przewidywalny od razu mozna rozszyfrowac kto przezyje cala masakre eh co tu duzo gadac film jest mizerny tak jak byla mizerna texanska masakra pila mechaniczna bot o film tego pokroju czyli nic ciekawego nawet miejscami nudna ucieczka przed morderca ale oczywiscie film konczy sie dobrze i ktos mu ucieknie eh jak dla mnie szkoda czasu zmarnowanego na ten film bo moglem go sporzytkowac na cos innego a wiec FILM POLECAM TYM KTORYM PODOBALA SIE MASAKRA PILA MECHANICZNA a pozostalym lubiacym sie czasem przestraszyc zalecam czekanie na cos wartego uwagi a nie marnowanie czasu na to cos co inni nazywaja filmem(nie chcialem nikogo urazic) zeby sie nie zawiesc tak jak ja ufff skonczylem pozdro
dno, dno i jeszcze raz dno. Takie horrory to się krecilo w latach 80 - ch. Nie bylo sie czego bać, chociazby w przeciwieństwie do Ring. No i ten ciągle za ciemny obraz, jakby autor mial wiecej do ukrycia niz pokazania.Slabiutko i grubo ponizej oczekiwań. Co najwyzej 3/10. Kurcze ja naprawde obejrzalem ten film na przewijaniu!!!!
Do The Ring to się nawet nie porównuje takich filmów :P.
Ja miałam ciemny obraz, bo oglądaąm na komputerze słabą kopię, nie wiem jak Ty :).
oglądalem na ekranie telewizora, kopia rewelacyjna n ie byla, ale to nie ma znaczenia. Ten film po prostu zostal tak zrobiony. Jak się chce ukryć niedociągnięcia wynikające np. z ograniczonych kosztów produkcji, albo generalnie braku pomyslu to się robi "ciemny" film lub kreci się z notorycznie "wiercącej" się kamery żeby ukryć szczególy. Takie filmy to mogly strzaszyć 20 lat temu kiedy nie bylo jeszcze takiej techniki, a nie w 2005 roku. Caly film byl ponadto cholernie pretensjonalny i maksymalnie schematyczny. Po prostu badziew nie z tej ziemi. Dziwie się ze zostal wogole dostrzezony w calym tym zalewie i sprowadzony przez dystrybutorów do Polski.
Hm... The Ring2 też był ciemny? Oglądałam jego kopię również słabą i było ciemno, że się gówno widziało :/.
To samo w House of Wax.
japońską wersję The ring 2 ogladalem na DVD (wydanie do gazety) więc byla bez zarzutu. Ale to nie chodzi w tym wypadku o kopie. Film po prostu byl slaby.
Ja bym Was wszystkich pozamykał za ogladanie divixów... i tyle, a co do House of Wax, jezu tem film niema byc ambitny, ma byc dla ludzi którzy chca sie troche przestraszyc... chcesz zobaczyc ambitny film - idz do kina i ogladaj japonskie horrorki... to jest amerykanskie kino :P
dla ludzi, ktorzy chca sie troche przestraszyc tez sie niestety nie nadaje, bo film jest bardziej smieszny niz straszny. a co do azjatyckich horrorow to sie powoli zaczynaja robic monotonne. ile mozna jechac na tym samym schemacie...
ps. a Ty co, nigdy nie skalales sie ogladaniem divxa??