7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186063
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

To jeden z dwóch "najstraszniejszych" filmów, jakie widziałem. I to nie ironia. Drugim
tak przerażającym obrazem jest "Teksańska masakra". Strach obecny w wielu filmach w
mniejszym czy większym stopniu zostaje tu całkowicie zastąpiony przez lęk. Obraz ten
ostrzega nas przed nami samymi. Brud, zeszmacenie i upadek. Aż ciśnie się na usta: Ile
człowieka w człowieku? A jak wy reagujecie na twór Smarzowskiego?

sim0nus

Obejrzył sobie "Noc poślubną w biały dzień" ;)

ocenił(a) film na 8
sim0nus

Bardzo fajny, choć cięzki klimatem "brudny" a tym samym bardziej realistyczny i przypominający rzeczywistość serial. Ogląda się go ze swoistą przyjemnością a nie tak jak te wyciućkane cukierkowe wypięknione serialiki pokroju Majki, Pierwsza Miłość czy innego rodzaju wypociny przeznaczone dla mało wymagających mas społecznych...

ocenił(a) film na 2
sim0nus

To jest film, który zapamiętam na pewno do końca życia. Ale jednocześnie najobrzydliwszy - trudno mi znaleźć inne słowo. Jednocześnie nigdy już do niego nie wrócę. Z racji wykonywanego zawodu wiem, że natura ludzka piękna nie jest. Nie znajduję jednak wystarczającego powodu, aby tak epatować tą czarną stroną - bezsilnością, beznadzieją, prymitywizmem, nieuzasadnioną agresją, pazernością, głupotą. Złem właśnie.