7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186081
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

...

ocenił(a) film na 6

film średni nie wiem dlaczego film podsycil taką fascynacje jak dla mnie przedstawiono tu dość przesadzone realia PRL-u wiem że za chwile dziesięć osób rzuci się na mnie mówiąc że wypisuje brednie ale film przyznam jest niezły lecz wyceniam go nie więcej niż 7/10 moim zdaniem Smażowski jest to drugą stroną lustra "Barei" który też przedstawial komunizm dość przesadnie ;)

ocenił(a) film na 9
lumunus

mój ojciec ma 50 lat i w trakcie seansu powtarzał mi kilkukrotnie: "tak było, wszyscy chlali wódę całymi dniami"

jeśli masz powyżej 40 lat i pamiętasz tamte czasy to może bym Ci uwierzył. ale patrząc racjonalnie: większość krytykantów tego filmu na tym forum zarzuca mu przesadność. nie wierzę, że wszyscy Ci ludzie mają powyżej 40 lat. statystki wskazywałyby, że mają między 15-30, czyli nie pamiętają tamtego okresu i swoją wiedzę o końcu lat 70 wyciągają z dupy. teraz już tak nie ma, to fakt. i gdyby akcja działa się w czasach współczesnych, napisałbym, że jest to film przesadzony. ale wtedy, z relacji moich rodziców, tak właśnie było! a bardziej wierzę im, niż max 20-letnim internautom, którzy komunę znają z np. "misia".