7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186081
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

.............

ocenił(a) film na 1

DLA MNIE: 2/11 i na nic innego nie zasługuje...niestety!
Kolejna polska produkcja, która nie wnosi nic nowego do polskiej kinematografii; po raz kolejny polacy pokazani z beznadziejnej strony, rozumiem i mam świadomość tego, że "kiedyś tak było...", ale o tym to my wszyscy dokładnie wiemy więc po co znów silić się na taki kompromitujący obraz?
Pokażmy coś więcej, posilmy się na dłuższą przerwę w kręceniu i stwórzmy w końcu film na miarę naszych czasów, na miarę dumy, za którą inni- ci zza granicy - uchylą czoła; dajmy na to: np. tyle było wojen, w których polacy odnosili zwycięskie chwały; poprostu pokażmy się w końcu od tej dobrej i pozytywnej strony!
Kolejne to dialogi w filmie: niezrozumiałe- sepleniwe (dobrze, że jest opcja włączania napisów anglieskich); muzyka- tak, ta nie była aż tak zła i za to 2 punkty.
Powiem tak: polskie kino nigdy nie było dla mnie "czymś więcej", nie podchodzą mi polskie produkcje (w szczególności te niby komedie romantyczne - kocham owy gatunek, ale w polskim wydaniu serdecznie podziękuje, nie skorzystam) , a ta dodatkowo utwierdziła mnie w trzymaniu dalszego dystansu do tychże obrazów!
To by było na tyle