Co to miało być ? Obraz PRL ? W sumie ciekawie to wyszło... niestety film nudny i słaby... nie trafił do mnie zupełnie... po ocenach spodziewałem się zdecydowanie lepszego filmu... jak dla mnie wielkie rozczarowanie.
dalbym szostke, ale za swietna koncowke dwa oczka do gory. chyba stad sie biora te noty :D
Ten film miał na celu ukazać PRL, i świetnie swoją robotę wykonał. Jest tu wszystko co PRL cechuje, mamy wódkę na każdym kroku, wrabianie w morderstwo człowieka bo jest podejrzany o podpalenie jakiegoś budynku rządowego w '76, mamy ciemnotę ludzi, mamy bezkarne organy władzy, mamy próbę przekupu i szantarzu przez władze, mamy uciszanie świadków, mamy sprzedanie informacji milicji przez ludzi za papierosy, mamy nawet cholera to jak bardzo władza manipulowała wtedy ludźmi za pomocą alkoholu !
Szczerze na mnie nie za bardzo wpłynął ten film, bo wiedziałem już że tak było w tamtych czasach, ale uważam że ten film świetnie ukazuje rzeczywistość w PRL'u i polecę go każdej osobie która nie wie jak tamte czasy wyglądały, lub twierdzi że "za PRL'u to było lepiej".