7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186039
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

Co to miało być ? Obraz PRL ? W sumie ciekawie to wyszło... niestety film nudny i słaby... nie trafił do mnie zupełnie... po ocenach spodziewałem się zdecydowanie lepszego filmu... jak dla mnie wielkie rozczarowanie.

ocenił(a) film na 8
reptile2006

dalbym szostke, ale za swietna koncowke dwa oczka do gory. chyba stad sie biora te noty :D

ocenił(a) film na 8
reptile2006

Ten film miał na celu ukazać PRL, i świetnie swoją robotę wykonał. Jest tu wszystko co PRL cechuje, mamy wódkę na każdym kroku, wrabianie w morderstwo człowieka bo jest podejrzany o podpalenie jakiegoś budynku rządowego w '76, mamy ciemnotę ludzi, mamy bezkarne organy władzy, mamy próbę przekupu i szantarzu przez władze, mamy uciszanie świadków, mamy sprzedanie informacji milicji przez ludzi za papierosy, mamy nawet cholera to jak bardzo władza manipulowała wtedy ludźmi za pomocą alkoholu !

Szczerze na mnie nie za bardzo wpłynął ten film, bo wiedziałem już że tak było w tamtych czasach, ale uważam że ten film świetnie ukazuje rzeczywistość w PRL'u i polecę go każdej osobie która nie wie jak tamte czasy wyglądały, lub twierdzi że "za PRL'u to było lepiej".