7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186093
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

Bardzo dobry!

ocenił(a) film na 8

Świetny. Bardzo dobra gra aktorów,zwłaszcza Jakubik i Dziędziel zrobili na mnie wrażenie. Ten film przywrócił mi wiarę w polskie kino.Oby więcej takich filmów.
Jest tylko jeden spory minus- tragiczna muzyka.Strasznie irytujące popiskiwania i gęgania oraz brzdękania chwilami strasznie przeszkadzały w odbiorze filmu...

ocenił(a) film na 8
Sancho

Masakra. Nie wiem po co w ogóle kręci się takie filmy? Patologia patologię popędza. Wiem jedno że więcej tego filmu na oczy nie zobaczę. Na plus, genialne role, całokształt lat 80-tych majstersztyk. Ale wóda lejąca się na ekranie mdli mnie jak widzę te mordy zapijaczone i dokładnie takie same jak musiałem oglądać jak byłem dzieckiem :( A sama historia, nie powiem, oryginalna, ale całość zabija patologia. Ble... Nigdy więcej takich filmów...

ocenił(a) film na 8
elevator220

"Po co kręci się takie filmy"? Może żeby zmusić do myślenia? To pytanie chyba lepiej by pasowało w temacie przy którymś z filmów typu Piła 3,4 itp w których tylko pokazują coraz wymyślniejsze metody uśmiercania,okaleczania i okaleczania ludzi. Tam pytanie "PO CO?" miało by sens. Pozdrawiam

Sancho

Wiesz, Sancho- irytujące popiskiwania i gęgania oraz brzdękania dla mnie były np. potrzebną przyprawą do tego kotła niepewności, szaleństwa i trzymania za jaja. Film oglądałeś w kinie? Pzdr.

ocenił(a) film na 8
zyzne_oczy

Moim skromnym zdaniem "przyprawę do tego kotła niepewności" mógłby stanowić o wiele lepiej zestaw dźwięków bardziej przypominający muzykę,w końcu mamy w kraju kilku zdolnych kompozytorów...
Odpowiadając na Twoje pytanie zyzne_oczy, film widziałem na szczęście w domu,nie wiem czy moja ocena nie była znacząco niższa,gdybym film oglądał w kinie i owych popiskiwań musiał bym słuchać kilkakrotnie głośniej ;)
Pozdrawiam

Sancho

Wydaje mi się, że jak ktoś ma niezbyt duże pojęcie o tamtych - nie tak znowu odległych ale jednak innych - czasach to nie skuma filmu. Ja miałam z tym spory problem. Film jak dla mnie zbyt brutalny i...strasznie pesymistyczny i psujący humor(tak było przynajmniej w moim przypadku), rzeczywiście można by to wszystko nazwać patologią:)A że jestem z natury nerwową osobą, zgodzę się z założycielem tematu, że muzyka była tragiczna i doprowadzała mnie do szewskiej pasji...Daję 5/10 choć to raczej nie moje klimaty

ocenił(a) film na 7
Sancho

Zgadzam się świetne kino ! ale faktycznie muza ciężka i przerysowana i jak dla mnie za głośna ! Ale klimat filmu rewelka !