7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186039
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

Daje 5

ocenił(a) film na 5

Jak dla mnie przegiety za bardzo.

ocenił(a) film na 5
Maciekq

No, 5 najbardziej pasująca ocena. Bo ten film jest po prostu obrzydliwy(prawdziwe odruchy wymiotne po seansie) a do tego jakoś mnie nie wciągnął i musiałem podzielić oglądanie na kilka dni.
No a na plus charakteryzacja, scenografia itd. wszystko tak brudrne i obzydliwe że nie wyobrażam sobie życia w tej wsi.

Aluminium350

Co jest obrzydliwe?Prawda?Klan sobie obejrzyj zamiast filmy odważnych reżyserów.

ocenił(a) film na 5
miarara

Obrzydliwe jest wszystko ale z takich co najbardziej zapamiętałem:
-ubrania bohaterów
-zachowanie bohaterów
no niby dom "ZŁY" ale mimo wszystko.. nic nie poradzę- nie podobał mi się. Moi rodzice byli zachwyceni "Domem złym", mnie tam np. Wesele wbiło w fotel, Róża była w miarę, więc nie mam jakichś uprzedzeń do Smarzowskiego. Ale to nie to- choćby ze względu na nudną fabułę. Dla samego oglądania obrzydliwości to się można zatrudnić w rzeźni albo sanitransie.

Aluminium350

Tak po prostu było.Czasy brudnej komuny w oparach gorzały.Mnie też brzydziło zachowanie niemal wszystkich bohaterów,ale taki był zamiar żeby pokazać co drzemie w ludziach.Ach chyba sobie zrobię dzień ze Smarzowskim chociaż można się zdołować :)

ocenił(a) film na 3
Maciekq

Ja wystawiam 3 po 30 minutach oglądania

Maciekq

Jeśli już zakładasz temat to może uzasadnij chociaż dlaczego przegięty itd.Tak to tylko zaśmiecasz temat i zamilcz jeśli nie masz argumentów.