PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470384}
7,4 185 tys. ocen
7,4 10 1 185190
7,9 77 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

Ścieżka dźwiękowa w tym filmie jest tragiczna, uprzykrzała mi seans za każdym razem kiedy rozbrzmiewała w tle wydarzeń. Film fabularnie genialny, przy okazji w arcyciekawy sposób ukazane mamy kolejno wydarzenia, nie mniej, główny motyw przewodni, brzmi niczym banda przedszkolaków na wycieczce do filharmonii, gdzie każdy z dzieciaków dopadł jakiś instrument i tępo w niego napi*****ala. Ból dla uszu niestety. Gdyby nie ścieżka dałbym temu filmowi pewnie dwa oczka wyżej, a tak jest jak jest :)

eiichi

Dokładnie.
Jak można w najbardziej klimatycznych, mocnych scenach wrzucić tak komiczną muzykę?
Ten utwór, użyty w scenach, kiedy Dziędziel biega po podwórku z siekierą jest podobny do tego z czołówki Reksia. :D

ocenił(a) film na 7
kendo777

ooo stary XD aż mam ochotę zrobić taką przeróbkę ...

ocenił(a) film na 7
eiichi

Dźwięk w ogóle jest do dupy. Tu i w większości współczesnych polskich filmów. Może to nowa szkoła polska?

ocenił(a) film na 7
Krzypur

w sumie może to i być wina tego ... ale dźwięk aż tak sam w sobie mi nie przeszkadzał, za to ta cholerna kakofonia jak najbardziej ...

użytkownik usunięty
eiichi

Kiedy gra muzyka w tle.. (nieładna zresztą) to jest tak głośno, że podskakuje!
a gdy gadają to tylko w taki sposób, żeby czasem widz nie usłyszał o czym...
Pilot non stop w ręku i da się oglądać.
Muzyka na prawdę okropna.

ocenił(a) film na 7

dlatego polskie filmy oglądam zwykle na słuchawkach, a tutaj pomimo tego czasami nie było łatwo wszystkiego uchwycić..

ocenił(a) film na 8

Otóż to! Bardzo mnie irytuje ta nierówność dźwięku. Kurcze, czy oni nie umieją zbalansować dialogów do podkładu muzycznego? A może to dźwiękowcy są winni, którzy za daleko ustawiają mikrofony od aktorów haha :)
Fakt, muzyka w tym filmie naprawdę jest okropna, ale daleki jestem od twierdzenia, że jest to uosobienie całej naszej szkoły muzycznej. Przecież mamy świetnych kompozytorów muzyki filmowej jak Bartosz Chajdecki czy rodzina Dębskich

ocenił(a) film na 8

Co do pilota to się zgadzam, na zmianę musiałam zgłaszać i ściszać. I parę razy cofać, bo zwyczajnie nie usłyszałam co aktorzy mówią...