7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186093
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

Kolejna wielka, cuchnąca kupa w polskim kinie! Kto to ocenił na 7,5?! Bluzga za bluzgą i
tyle. Bucham śmiechem jeśli to spełnia gatunkowe wymogi kryminału. Jeśli to spełnia
wymogi jakiekolwiek, bo w estetyczne raczej uderza...

ocenił(a) film na 9
ni3sia

Podobnie jak wysoko oceniane przez Ciebie filmy, nie każdy film musi być estetyczny, bo właśnie ten nie miał być, to tak jakby narzekać na brak efektów specjalnych w Krótkim Filmie o Zabijaniu albo 3D w Casablance.

ocenił(a) film na 3
ni3sia

Zgadzam sie, kolejna polska szmira ! ! ! Jak zwykle kolejny patologiczny film, ktory wydostal sie niestety poza polska granice... Po takich filmach nic dziwnego , ze europa i caly swiat ma polske za kolebke biedy i patologii ! ! !A co do muzyki to najgorsza jakal slyszalem w moim zyciu - brzdekolenie, jakies biedne odglody zupelnie nie pasujace do akcjii w filmie, Film ocenilem na 3/10, ale moim zdaniem zasluguje max na 2 ! ! !

ocenił(a) film na 9
Tedi28

Jak dla Ciebie Gliniarz z Beverly Hills II to film na 10 jak również "Conany" to ja się nie dziwię Tobie ani trochę.

ocenił(a) film na 8
Sancezz

Tak, Conan nie jest ani trochę patologiczny, a jego kraj jest wielki i niepokonany.

ocenił(a) film na 3
Sancezz

A ile Ty masz kolego latek, zeby mnie oceniac??? Filmy starej daty zawsze oceniam poprzez pryzmat dziecinstwa w ktorym je ogladalem, ale Ty pewnie masz okolo 15 latek i jak ja ogladalem Conana czy inne hity tamtych czasow o podobnej tematyce (na kasetkach VHS oczywiscie, pewnie nie wiesz co to jest...) to Ty zjadales swoje gluty i srales w pieluche...

ocenił(a) film na 10
Tedi28

Lubię takich ura-bura, którym się wydaje że jak skończyli trzydziestkę to świat leży pod ich nogami, a każdy kto wypowiada się nie po ich myśli to 15-latek.

Tedi28

To ile ty masz latek skoro nazywasz "Dom zły" szmirą mniej niż 0!? Ludzie ty kompletnie nie zrozumiałeś tego filmu.

ocenił(a) film na 3
johny1904

:]:]:] Ale mnie rozbawiles, normalnie poprawiles mi humor na maksa...Nakryles mnie mam -4 latka, mam nadzieje,ze urodze sie okolo 2014...A za zdanie "Ludzie ty kompletnie nie zrozumiales tego filmu" mysle,ze jakas nominacje zgarniesz jak nic...Jestes wielki johny1904! ! !

ocenił(a) film na 9
Tedi28

sama Twoja odpowiedź klasyfikuje Cię gdzieś pomiędzy światem roślin a światem grzybów

użytkownik usunięty
Tedi28

kolego, powtarzasz, się.

ocenił(a) film na 9
Tedi28

Mam 21 lat, ale to fakt raczej indyferentny, ponieważ to Tobie brakuje argumentów, a idąc dalej Twoim tokiem rozumowania wraz z wiekiem powinieneś ich mieć coraz więcej, nie wypowiedziałeś się ani trochę merytorycznie o filmie, a Twoje dywagacje oscylowały wkoło muzyki, która rzekomo jest najsłabsza stroną filmu, jest jeszcze coś o patologii, ale nie rozumiem w jakim kontekście powyższy film jest tak patologiczny, że naród/kraj/społeczeństwo polskie uważane jest "na zewnątrz" za patologiczne.

Tedi28

nie przejumuj sie patologami

ocenił(a) film na 9
Tedi28

Mnie również przeszkadzała muzyka

użytkownik usunięty
Tedi28

Musisz w końcu zrozumieć, że pomimo średniego wieku, twój umysł jest zbyt mało intelektualnie rozwinięty by dostrzec wyjątkowość omawianego filmu. Szkoda czasu abym miał prowadzić z tobą dalszą dyskusję i wyjaśniać tak gąbczastemu umysłowi czym jest film jako sztuka, a czym jest film jako obraz z telewizji. Po tym co napisałeś w tym temacie i po tym co jest w twoich ocenach innych filmów śmiało można stwierdzić, że jesteś tylko zwykłym pozerem, a twoje zdanie jest gówno warte i raczej nigdy, czegoś więcej wartym być nie będzie mogło. Wszyscy się z ciebie śmiejemy.

ocenił(a) film na 8
ni3sia

Film nie musi być ładny i estetyczny, żeby był dobry. Nasz kraj też taki i nie jest, a tym bardziej w tamtym czasie taki nie był. Spełnia wymogi kryminału - widz do końca zastanawia się, czy Środoń zamordował tych ludzi czy nie. Nie każdy kryminał musi się kończyć wyjaśnieniem całej sprawy.

ocenił(a) film na 2
karolsko

Dla mnie film zly. Bezsensowna dluzyzna o niczym. Czy takie filmy powinno sie podziwiac i zachalac? Czy chcemy aby polskie kino szlo w takim kierunku? Jezeli krytycy rozwodza sie nad wspanialoscia tego filmu to czuje ,ze cos jest nie tak. Albo kino polskie upadlo juz na samo dno albo wciaz, coraz uparciej zmierza w zle obranym kierunku, co moze skonczyc sie fatalnie. Przykro. Zal. Zmarnowany czas, zmarnowana nadzieja, wielki zawod.

ocenił(a) film na 10
ni3sia

Lepsze są wykrochmalone "Lejdis" albo "Ciacho", czyż nie? Tam przeklinają przynajmniej wypucowani i w kolorowych strojach.

Uwielbiam "Dom Zły" za realistyczny, naturalistyczny obraz i kropka .

ocenił(a) film na 8
ni3sia

Mi się podobał właśnie z powodów przez, które się Tobie nie podobał. Bluzga za bluzką bo tak się rozmawia w różnych służbach mundurowych. To się nazywa realizm. Obraz nie jest estetyczny bo tak wyglądała Polska w tamtym. Okresie była właśnie mało estetyczna... Pod względem wizualnym jak i mentalnym.
Jeszcze jedną fajną rzeczą w filmie było to, że pokazano tam jak za komuny załatwiało się niewygodne sprawy.
Wydaje mi się, że po prostu nie zrozumiałaś tego filmu. To nie jest jeden z takich jakie się teraz w Polsce wręcz taśmowo robi. Wszystkie w jeden szablon. Mają jedynie cieszyć tylko oko nastoletniego nażelowanego odbiorczy... i nie daj Boże zmuszać go do jakiejkolwiek pracy szarych komórek.. gdyż mózg widza musi pozostać nieskażony myślą. W innym przypadku mógłby nie kupić biletu na następny taki film, różniący się od poprzedniego tylko adidasami z nowej kolekcji noszonymi przez głównego bohatera.
To był bardzo ciekawy powiew świeżości w rodzimym kinie.

ocenił(a) film na 9
ni3sia

a twoje najwyżej oceniane filmy? :)

ni3sia

http://www.filmweb.pl/film/Dom+z%C5%82y-2009-470384/discussion/Czy+nadal+mieszka my+w+domu+z%C5%82ym,1444660
W powyższym linku przykład dyskusji _merytorycznej_ na temat filmu. Rozpoczęcie postu od: ''Ja pitole, co za shit!! etc.''
to, cytując autora/kę, ''Kolejna wielka, cuchnąca kupa'' zamiast dyskusji.

ocenił(a) film na 9
NoctiLucent

trudno nie przyznać Ci racji

ocenił(a) film na 9
ni3sia

To smutne, że ludzie nie rozumieją tego filmu, ale cóż... Tłuszcza zawsze jest w większości.

ocenił(a) film na 9
ni3sia

titanic 10/10 milk 5/10... koniec imprezy..

użytkownik usunięty
ni3sia

Na film "Dom Zły" poszedłem do kina z kumplami pół roku temu. Film był dobry, ale nic poza tym. Jeżeli ktoś natomiast zarzuca temu filmowi "patologięi", to ma albo ćwierć-mózgu, albo po prostu nie potrafi go używać. No ale czego się kurwa spodziewać po typku z avatarem czarnego gangstera...

Co do seansu, przyznam że irytowało mnie kilka "drobnostek". Zeszło się trochę hip-hopowcuF z ulicy ze swoimi "dupami" (blachary na nie-prostym kryminale! Brawo!). 60-70% publiczności filmu nie zrozumiało lub/i przespało seans. Od czasu do czasu "widzowie" śmiali się i dokazywali na scenach z bzykaniem w tle, albo mocniejszymi wulgaryzmami >_> Cóż, chciałem być "patriotą który support'uje PL kino", tymczasem musiałem oglądać upodlenie intelektualne młodych, którzy poszli do kina "bo tak trzeba, bo tak wypada...".

Za film mocne 7/10, więcej się nie zależy, bo nie jest to jeden z filmów, o których myśli się przez następne kilka dni. Przynajmniej w moim przypadku, a dodam że gatunek ów filmu - dramat, jest moim ulubionym.

ocenił(a) film na 10
ni3sia

Nie ma to jak dać dychę za Kogel Mogel. :)

użytkownik usunięty
ni3sia

Biedne dziecko. Wielką i cuchnącą kupę to ty zapewne w głowie nosisz. :)