7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186039
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

Losy dziecka

użytkownik usunięty

Jeśli dobrze liczę, to dzieciak, który urodził się w ostatniej scenie ma teraz 30 lat. ciekawe,
czy zdaje sobie sprawę z tego, że jego prawdziwy ojciec zginął w dniu jego narodzin, a
człowiek, który go wychowuje jest jednym ze sprawców tej śmierci.

ocenił(a) film na 9

Ciekawe spojrzenie:) Może jakiś sequel? Powrót tego dzieciaka po latach do "domu złego" z jakimś świadkiem/ świadkami tych burzliwych wydarzeń....

Davidoff_Novothny

Darujmy sobie.

ocenił(a) film na 9
adeck92

To oczywiście był lekki sarkazm jakby ktoś nie zauważył ;)

Davidoff_Novothny

No tak, ale jak widzę słowo sequel to od razu zaczyna się we mnie gotować ;)

adeck92

Niby czemu? :D

RafX

Mało razy kontynuacje okazywały się niewypałem? Oczywiście nie zawsze, ale jak już napisałem wyżej - darujmy sobie takie próby, bo to bez sensu.

adeck92

To była tylko propozycja. :D Reżyser raczej nie skorzysta z pomysłów z FilmWebu. ;p Ale faktycznie przy tym filmie lepiej nawet nie wspominać...

RafX

Ta, dokładnie, za dobry na zepsucie jego renomy jakimś marniutkim sequelem.
Poza tym koniec dyskusji, bo wybiegamy za coś co jest bezsensowne i niemożliwe.

I przestań jeździć po tym filmie, bo twoje wypowiedzi wyglądają jak zlepek zdań pierwszego lepszego hejtera niemającego pojęcia o filmie...

adeck92

Hejtera? Ja nie jeżdżę po tym filmie, lecz niestety ten film jest właśnie zlepkiem niedających się powiązać scen...

RafX

Postrasz go policja konfidencie, rodzice ci jeszcze netu nie odcięli? Jak na osobę nawołując do palenia Żydów w piecu to masz strasznie strachliwego ducha.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Joanna_1970

Tak, palmy żydów! Słuszna jest tylko rasa ARYJSKA!!! Komunie precz! DEUTSCHLANT ÜBER ALLES!

(dżołk)

Joanna_1970

I o jakim ty strachu pieprzysz?

Joanna_1970

Twoje szukanie moich postów to dopiero jest żałosne. :)

Joanna_1970

No, i ja nie pisałem o paleniu żydów wieśnioro...

Ale o czym tu z idiotą gadać...

RafX

"wieśnioro..." - ha ha ha ha ha ha

za późno na wypieranie się.

Joanna_1970

Fajnie.

RafX

nie wiem czy fajnie być prawiczkiem-pasożytem który wylewa swe żale przez net:D
Nie umie czytać... myśleć... żyć - tylko ciągnie pieniądze od tatusia i mamusi :D
he he he he he

Joanna_1970

A fajnie tak się masturbować?

Czytać to ty nie umiesz... Tylko gadać na czyichś rodziców potrafisz... Najpierw muszę skończyć studia, żeby zarabiać... Ty pewnie pracowałaś już w SP.

Twoim tatusiom gratuluje porypanej córeczki...

użytkownik usunięty
adeck92

Szczerze wątpię, czy można nakręcić udany sequel po 30 latach, na pewno trudno dotrzeć do tych aktorów. Właściwie większość bohaterów już pewnie by nie żyła. Ewentualnie dzieciak, może, no nie wiem, np. mścić się na ojczymie za zabójstwo ojca, o czym dowiedział się od środonia, któremu jakoś udało się uciec. Tak tylko sobie gdybam.

ocenił(a) film na 8

tak, zwłaszcza że film z końca 2009 roku...

Dobrze kombinujesz Icek, ten syn Mroza to pan młody w Weselu.

ocenił(a) film na 10
Jordan66

dobre.

użytkownik usunięty
Jordan66

nie oglądałem.

Żałuj, to bardzo dobry film. Olbrychski jeszcze wtedy był naprawdę niezły.

Ogólnie bardzo ciekawe spostrzeżenie, aż chyba sobie Wesele odświeżę. Nie sądzicie, że w pewnym sensie twórcy "Domu" mogli się wzorować na takim syboliczno-wizyjnym ujęciu właśnie? I ta budowa szopkowa dzieła. Świetna myśl, dzięki!

ocenił(a) film na 8
Jordan66

Nawet jaki podobny ;p W dodatku mamy dowód na to, jaki ten świat pełen niespodzianek: zmartwychwstały Dziabas jego teściem ;p

ocenił(a) film na 8
Jordan66

Zapomniałam dodać, że co prawda Dziabas nie kupił w końcu synowi poloneza, ale za to zięciowi (o ile dobrze pamiętam) porshe ;)

maaa21

To było audi tt a Wojnar z Wesela to z kolei bratanek Dziabasa - dlatego tacy podobni. To jedna wielka rodzina !

ocenił(a) film na 8
Jordan66

ano, wesele oglądałam kilka lat temu, dlatego nie pamiętam już takich szczegółów. Ale miejsce akcji też niemal to samo :)

maaa21

No właśnie !

użytkownik usunięty

wychowuje w wieku 30 lat?

Wychowywał - ale różnica...

użytkownik usunięty

może jest opóźnione w rozwoju przez alkoholową chorobę.

LOL

Icek, tworzysz scenariusz widzę ;)

ocenił(a) film na 8

No właśnie a propos "Dom zły" znam tylko ze streszczenia, ale z grubsza chyba wiem o co chodzi. Najbardziej śmieszą mnie wtedy jęki całego świata, że... Ę!!! Nie ma przyjaźni! Ę!!! Nie ma miłości! A jak przyjdzie co do czego - jak komuś trafi się przyjaciel albo miłość to nagle wyciąga wnioski, że w takim razie jest tego pełno w świecie i tym kimś zwyczajnie pogardza. A co nie spotkałam się z czymś takim? Wiem, że to oklepane stwierdzenie, ale ludzie są naprawdę żałośni <lekki uśmiech politowania jedną stroną ust>

Vincent_Vega_

"Wiem, że to oklepane stwierdzenie, ale ludzie są naprawdę żałośni"-> Co ty gadasz? Nawiązanie do tematu proszę.