7,4 186 tys. ocen
7,4 10 1 186081
7,7 62 krytyków
Dom zły
powrót do forum filmu Dom zły

az brak słow do wyrazenia opini na jego temat. fantastyczna fabyua. zdjecia fenomenalne. aktorsko kapitalnie... nie mam sie czego doczepic by skrytykowac choc jedna rzecz w tym filmie...
film trzyma w napieciu od poczatku do konca. troszke zawila historia i przeplatajace sie watki... troche tragikomedii, troche thrillera, troche sensacji, troche psychologii... a w tym wszystkim zachowany umiar... dla widza bardziej wymagajacego, ten film zapewne jest dzielem. dla mniej wymagajacych kiczem- bo zapewne nie wiele zrozumieli z zawilosci tego filmu, a przede wszystkich zrouzmienia "tamtych" czasow...
wszystkie te watki, jakie pojawily sie w filmie maja ze soba niesamowita spojnosc. nie mam zadnych zastrzezen co do dialogow. nie doszukalam sie niespojnosci w fabule...

ocenił(a) film na 8
kam80

Hmm wedlug mnie wlasnie nie ma umiaru, co jest minusem. Scenariusz ciagnie wszystko w jedna strone, totalnego upadku, degenarcji, najmroczniejszej strony czlowieczenstwa, a nie tylko tak wyglada zycie, nawet jaskiniowcow. Zawsze sa jasniejsze strony.
Gdyby to byl jakis horror to spoko, ale to podobno dramat. Tak czy siak, na tle polskiej kinematografii ostatnich lat jest genialny.
Wedlug mnie, przydaloby sie troche kontrastu i wiecej umiaru. Mimo zachwytu, nie mam zamiaru ogladac drugi raz.

ocenił(a) film na 8
kam80

Skopano wizje lokalne. 7/10

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem